Match: Zaragoza-Valladolid (Copa Del Ray) | Speltips: Zaragoza att göra mål i andra halvlek | Odds: 1,75 | Spelstopp: 21:59 | Spelbolag: LeoVegas

Magisk gårdag för, jag satte mitt femte raka speltips och kammade därmed hem full pott för andra dagen i rad, skönt att vinden vänt. Idag erbjuds vi ett rejält försämrat spelutbud men det bör ändå finnas god chans till att ta hem ett par vinster ändå.

Idag möts lagen som på förhand tippats som utmanare till seriesegern i den spanska andraligan, Zaragoza-Valladolid. Nu handlar det dock om ett cupmöte och det lär bli ett jämnt sådant då både ser ut att vara ungefär lika starka, iallafall om man kollar på de senaste resultaten.

Zaragoza har inlett säsongen med en övertygande seger mot UCAM Murcia (3-1), seger mot Huesca (1-0) och 3-3 mot Lugo i en riktigt galen match där man tappade en tvåmålsledning på slutet. Förutom tappet mot Lugo så har det sett riktigt bra ut och jag tror man kan ta klivet upp i år om man håller sig skadefria. Dessutom så var man under förra och även hittills under denna säsongen varit väldigt starka på hemmaplan vilket jag ser som en stor fördel idag, 14 segrar på de 20 senaste matcherna. En annan sak är att man lyckats göra hela 10 mål på de senaste 4 fyra matcherna men samtidigt så har det läckt en del bakåt.

Valladolid är ungefär likvärdiga med Zaragoza och har i ligan spelat in lika många poäng på lika många spelade matcher. Det som inte talar för Valladolid här är att man spelar på bortaplan där man inte brukar vara jättestarka, exempelvis så har man endast tagit 1 seger på de 10 senaste matcherna. Ja, jag vet att det är en ny säsong men av min erfarenhet så brukar det ändå stämma rätt bra så länge man inte bytt ut hela laget inför säsongen.

Jag spelar alltså “Zaragoza att göra mål i andra halvlek” till 1,75x pengarna hos LeoVegas. Motivering till det? Zaragoza spelar på hemmaplan där man oftast är väldigt bra och samtidigt så har man gjort väldigt mycket mål framåt på slutet vilket bör innebära att det finns en hög procentuell chans till träff här. Varför jag väljer just andra halvlek beror på att jag tror att vi får se en väldigt jämn första halvlek som sedan utmynnar i att Zaragoza tar över i andra och stänker dit minst ett mål.