Joakim Östman|7 januari, 2022, 14:03

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål och över 2,5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre av det fem senaste inbördes mötena.

  • Spelet sitter i fyra av Frankfurts fem senaste Bundesliga matcher.

  • Spelet sitter i tre av Dortmunds fem senaste Bundesliga matcher.

  • Frankfurt var i Lysande form före uppehållet i Bundesliga.

  • Dortmund behöver ta tre poäng i omstarten.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

BLGM & över 2,5 mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Kan Dortmund utmana?

Halva Bundesliga säsongen är spelad och som så ofta förr har Bayern München rykt uppe i toppen. Detta var säsongen många trodde att närmsta konkurenterna Dortmund hade ett tillräckligt slagkraftigt lag för att iallafall utmana om titeln. När vi gör oss redo för omstarten kan vi dock konstatera att Dortmund från sin andraplats har nio poäng upp till Bayern München. Försprånget känns onekligen ointagligt och ska Dortmund har någon chans har de i princip inte råd med ett enda poängtapp. Dortmunds form före uppehållet var heller inget som imponera där tappade de poäng i tre av deras fyra senaste matcher. Uppehållet kom således lägligt och Dortmund behöver få en bra start när Bundesliga åter drar igång.

Frankfurt avslutade första halvan av säsongen desto snyggare med att vinna sex av deras sju senaste matcher. Frankfurt inledde säsongen tungt under nya tränaren Oliver Glasner med noll segrar i deras åtta inledande matcher. Sedan dess har de sett bättre och bättre ut och när vi summerar första halvan hittar vi Frankfurt på en sjätteplats i tabellen. De har dessutom bara två poäng upp till Champions League platserna och mycket ser lovande ut. Lägg där till att Frankfurt även vann deras Europa League grupp utan större problem. Vi kan därför konstatera att Oliver Glasner fått en klockren start på hans Frankfurt karriär.

Dubbeln synas

Likt det flesta andra ligor ute i Europa har även Bundesliga lagen bekymmer med Covid-fall. I detta mötet ser Dortmund ut att vara laget som drabbats hårdast av just detta. Likväl är detta en match Dortmund måste vinna om det ska han någon som helst chans att sätta press på serieledande Bayern München. Dortmund har även en bred trupp och kommer kunna ställa upp en slagkraftig startelva i detta mötet. Frankfurt måste dock med tanke på deras form innan uppehållet känna att de har en väldigt bra möjlighet i denna matchen. Jag förväntar mig därför en öppen match med målchanser åt båda hållen.

På grund av detta siktar jag in mig på ett målspel och då att båda lagen gör mål samt att det blir över två mål i matchen. Det spelet har suttit i tre av det fem senaste inbördes mötena och det finns gott om offensiv kraft i båda dessa lagen. Fyra av Frankfurts fem senaste Bundesliga matcher har även resulterat i att båda lagen gjort mål samt över två mål i matchen. Likadant var det i tre av Dortmunds fem senaste matcher före uppehållet. Givet dessa förutsättningarna synar jag en målrik match där dubbeln med över två mål i matchen och att båda lagen gör mål testas.

fotboll, Bundesliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:30
Frankfurt - Dortmund
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.