Elias Romanos|7 januari, 2022, 12:30

Jag väljer att syna 1X-dubbelchansen till 1,86 gånger pengarna. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • FA-cupen är skrällarnas turnering.

  • Hull har visserligen två raka förluster i bagaget, men dessförinnan var formen riktigt stark med fyra vinster och två kryss.

  • Everton dras med tunga skador.

  • Everton har blott en vinst på de 12 senaste matcherna. Formkurvan pekar spikrakt nedåt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

1X hos Hajper

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Upplagt för skräll i skrällarnas turnering

Hull och Everton drabbar samman i FA-cupen under lördagen och här är det svårt att hålla med spelbolagen, som väljer att måla upp gästerna som favoriter på förhand. Givetvis bör det råda klasskillnad lagen emellan, men det finns en hel del omständigheter som bör tas med i beräkningarna.

Hull har haft en relativt svårbedömd säsong med höga toppar och djupa dalar. Man följde upp fem raka förluster med att vinna fyra raka matcher, för att sedan kryssa i två raka matcher och därefter kamma noll i de två senaste bataljerna. Skall dock sägas att båda förlusterna inkasserades på resande fot. På hemmaplan har man fått upp farten rejält med två vinster och ett kryss på de tre senaste hemmamatcherna.

Hull ser troligtvis sin chans här hemma på MKM Stadium. Ställs mot ett för tillfället uselt Everton som dras med en hel del tunga skador, och som helt enkelt inte har råd att bränna krutet här med tanke på att Leicester väntar i en viktig ligamatch tre dagar senare. Annat kan sägas om hemmalaget som kommer till matchen med ett betydligt mildare skadeläge, och med klart bättre förutsättningar.

Evertons kris blir allt djupare

Som rubriken lyder så blir Evertons kris allt djupare. Senast föll man hemma mot Brighton med 2-3 och sett till lagets 12 senaste matcher så har man blott en seger på kontot. Spelet på resande fot är heller ingenting att hänga i granen – två kryss och fem förluster på de sju senaste bortamatcherna. I ligaspelet återfinns laget på en blygsam 15:e plats i tabellen och känslan är att coach Benitéz redan börjat fundera på nästa destination. Kan inte se att spanjoren basar över laget länge till.

En av få höjdpunkter från förlusten mot Brighton är att Dominic Calvert-Lewin fick göra comeback efter sin långa skada. Engelsmannen hann med att bränna en straff i matchen, och som om inte det vore nog så gör rapporter gällande att 24-åringen slagit upp sin skada. Väntas således missa den här matchen, vilket givetvis är ett bakslag med tanke på att anfallskollegan Richarlison också finns med på skadelistan.

Nej, förutsättningarna är allt annat än goda för Everton här. Viktig ligamatch mot Leicester hemma tre dagar efter, så här lär man spara på krutet. Man börjar dras in i bottenstriden och vinst mot Leicester är det enda som finns på kartan. Kommer till den här matchen med en tunn trupp, lägg därtill en svag formkurva och viss rotation och vi får oss ett grymt spelvärde i 1X-dubbelchansen till 1,86 gånger degen.

fotboll, FA-cupen
|
units: 3/5 - spelstopp: 18:30
Hull - Everton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.