Arsenals fina poängsvit håller i sig och nu har man chansen att säkra gruppsegern hemma på Emirates. Man möter dock ett krisartat Sporting, men som iallafall blir förstärkta av den fantastiska målskytten Bas Dost. Här kan det svänga åt båda håll och vägen för en målrik affär ligger vidöppen!

Match: Arsenal – Sporting (Europa League) | Speltips: Över 2,5 mål | Odds: @1.65 | Units: 3 | Spelbolag: 1Xbet | Spelstopp: 21:00

Förväntad rotation

Arsenal lyckades få med sig en poäng i toppmötet mot Liverpool i helgen efter att Lacazette kyligt vände upp nära Allison och böjde in bollen i den bortre gaveln. Det innebär att Unai Emerys mannar fortsätter göra mål och skrapa ihop poäng, där senaste förlusten var för närmare tre månader sedan. Offensiven frodas och man ser ut att ha en fantastisk lagmoral.  Med nio poäng i bagaget i ett gruppspel där inbördes möten går före målskillnad kan man här säkra en förstaplats såvida Vorskla inte besegrar Qarabag – och även då ska mycket till för att The Gunners ska tappa förstaplatsen.

Även fast matchen absolut är av viktig betydelse så förväntas Arsenal ändå rotera en hel del, vilket är fullt naturligt. Troligtvis så får vi se Cech få förtroende i kassen istället för Leno. I backlinjen lär Bellerín och Mustafi få lite välförtjänt vila, där troligen Sokratis och Licthsteiner kommer in. Helt övertygad om att Guendzouzi är tillbaka efter sitt röda kort mot Blackpool. Anfallet är lite mer svårbedömt efter att både Lacazette och Aubameyang spelade från start i helgen. Antingen tror jag Auba får gå från start eller så blir det Welbeck som anfallare och Iwobi vänsterytter. Jag tror dock att målen kommer komma oavsett. Arsenal spelar ett väldigt rörligt och kreativt anfallsspel, där man skapa målchanser som t om Welbeck borde kunna avsluta. Just Welbeck har ju dock gjort flest mål av alla Arsenal-spelare i Europa League sedan starten på förra säsongen.. Det är inte omöjligt att man släpper in ett mål i baken dock.

Med undantag från 1-0-vinsten mot Sporting sist så går Arsenal över 2,5-linan i 5 av de 6 senaste matcherna. Att mötet mot Liverpool gick under nu i helgen berodde dock inte på antalet målchanser, utan snarare starkt målvaktsspel och ineffektivitet.

Besvärlig situation

Sporting har definitivt inte haft optimala förutsättningar inför kvällens match. Tränaren Jose Pereiro fick sparken i helgen efter att resultaten inte riktigt gått som klubben önskat. Det ryktas starkt på flera håll och kanter om att den fd Ajax-tränaren Marcel Keizer kommer in och ersätter den 58-årige portugisen, men detta kommer isåfall att ske först efter kvällens match i norra London. Det gör att tränaren för klubbens akademi-lag – Tiago Fernandes – kliver in i tränarrollen tillfälligt. Vidare så saknar Sporting fortfarande sin utpräglade förstemålvakt Emiliano Viviano som köptes in från Sampdoria (stod i princip alla klubbens Serie A-matcher ifjol) som alltså fortfarande är skadad. Det har visat sig vara väldigt tungt under inledningen av säsongen och varken Ribeiro eller Salin håller samma klass. Ännu tyngre blev skadeläget när den ack så viktige mittfältaren Battaglia drog på sig en knäskada i helgens match. Han befaras missa resten av säsongen. Flera portugisiska källor berättar också att försvaren Ristovski (som skadade sig mot Arsenal) också missar mötet.

De positiva nyheterna kretsar dock alla kring storstjärnan Bas Dost. Holländaren har gjort osannolika 61 ligamål de senaste två säsongerna och är rent ut sagt vital för Sportings anfallsspel. Han missade inledningen av säsongen (inklusive Arsenal-mötet på hemmaplan) men är nu tillbaka. Målformen? På tre starter i ligan har han lyckats göra tre mål och han är i särklass det största hotet ikväll.

Med undantag för 0-1-förlusten mot Arsenal sist så löser man detta spel i 6 raka matcher.

Speltips: Över 2,5 mål

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bortsett från det första mötet lagen emellan så löser Arsenal spelet i 5 av de 6 senaste matcherna.

  • Bortsett från det första mötet lagen emellan så löser Sporting spelet i 6 av de 6 senaste matcherna.

  • Arsenal är i fantastisk form och deras offensiv sprudlar.

  • Sporting får fortsatt klara sig utan sin förstemålvakt. Dessutom andra viktiga avbräck i defensiven.

  • Målkungen Bas Dost är tillbaka i bortalaget efter sin skada. Är en trogen målskytt.

Högst odds hittar jag hos 1Xbet som erbjuder trevliga 1.65 för spelet. Jag investerar 3 units denna gång!

Rygga till 1.65 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.