Jag väljer att spela på Kroatien i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kroatien har inte släppt in mål i deras tre senaste matcher.

  • Kroatien såg väldigt starka ut under föregående landslagsamling.

  • Cypern har inte gjort mål på deras fem senaste matcher.

  • Kroatien behöver en seger för att fortsatt leda gruppen.

  • Klasskillnaden i trupperna är stora, Kroatien är den givna favoriten.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Kroatien vinner och håller nollan hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Generationsväxling

Efter sommarens EM var det många med mig som ifrågasatte Kroatien. Laget började se väldigt trött ut och de bästa spelarna såg ut att ha lämnat sina peak år. Det får vi kanske omvärdera efter senaste samlingen där Kroatien tog in några yngre förmågor och startade en generationsväxling. Kroatien såg klart mycket bättre ut än vad jag iallafall hade förväntat mig. Med det fina spelet tog det också ett rejält kliv mot VM-biljetten, Kroatien tog sju av nio möjliga poäng och toppar nu gruppen. Kroatien inledde samlingen med att kryssa borta mot Ryssland. För att sedan vinna mot Slovakien och Slovenien. Av dessa lagen är i huvudsak Kroatien största utmanare i gruppen, vilket gjorde insatserna under senaste samlingen väldigt imponerande.

Cypern har som förväntat haft det tufft under kvalspelet till VM och befinner sig på jumboplatsen i gruppen. Cypern stod för en väldigt överraskande start och tog fyra poäng på det inledande tre matcherna. Där de bland annat kryssade mot Slovakien och vann hemma mot Slovenien 1-0. Efter det har Cypern haft det väldigt tungt och radat upp förluster. Förlustsviten är nu uppe i fem raka matcher. Cypern har inte heller lyckats göra ett enda mål framåt i det fem förlustmatcherna.

Inget snack

Detta är en match där det inte ska var nått snack om favoritskapet eller slutlig segrare. Kroatien åker till Cypern och ska få med sig tre poäng och med det rycka i tabelltoppen. Kroatiens viktigaste spelare och katalysatorn i spelet Luka Modric är dessutom tillbaka, vilket ger gästerna en enorm boost inför matcherna under denna samlingen. Dock står oddset på en Kroatien seger väldigt lågt och saknar med det spelvärde. Jag väljer därför att krydda spelet med att Kroatien även håller nollan i matchen.

Kroatiens försvarspel såg ramstarkt ut under föregående samling där de lyckades hålla nollan i alla sina tre matcher. Kroatien har faktiskt fem raka hållna nollar om man bara ser till VM-kvalspelet. Cypern har dessutom inte lyckats gör mål i deras senaste fem matcher. När dessutom gruppledarna Kroatien kommer på besök talar inte något för att att Cypern hittar nätet. Klasskillnaden är enorm mellan nationerna och Kroatien är stora favoriter i detta mötet. I första mötet mellan nationerna satt det föreslagna spelet, givet förutsättningarna väljer jag tro att Kroatien löser det även i detta mötet mot Cypern.

fotboll, VM kval
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:45
Cypern - Kroatien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.