Rögle vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 7/10 kl 14.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Oskarshamn har inte alls lika bra spelarmaterial som Rögle

  • Rögle har fått en fin start på säsongen och vunnit tre av fyra matcher inledningsvis

  • Oskarshamn har stått för bra prestationer i senaste två matcherna men mött lag som haft stora problem under inledningen av SHL

  • Rögle har lånat in poängfarlige forwarden Ben Smith som är en klasspelare på den här nivån

  • Rögle besegrade Oskarshamn under försäsongen och vann tre av fyra möten i serien förra året

Ersatt succévärvningen

Oskarshamn får återigen ställa in sig att kämpa i botten av tabellen i SHL i år, i alla fall om man ska tro experterna. Men än så länge har det inte varit några tendenser att laget ska vara en slagpåse. Laget har två vinster och två förluster efter fyra omgångar och i senaste matchen ledde man länge borta mot HV71 innan målen började ramla in bakom Tex Williamsson. Även förra säsongen var Oskarshamn ett starkt lag i början av serien innan korthuset föll ihop. Även fast Oskarshamn med nye tränaren Martin Filander i spetsen kommer ta sina poäng, så tror jag inte att man är på den övre halvan för att stanna.

Rögle har stått för en stark inledning på SHL och tagit vid där man slutade i fjol. Efter fyra omgångar har man spelat in nio poäng och vunnit mot lag som Djurgården, HV71 och Linköping. Sportchef Chris Abbott har gjort en hästjobb med laget under sin tid på posten och även i år har man ett starkt lag. Bredden i laget finns garanterat där och oavsett vilken kedja man ställer på plan så har motståndarna något att se upp med. Dessvärre skadades Adam Tambellini efter förlustmatchen mot Växjö och det är ett tungt tapp. Kanadensaren stod för sex poäng första två omgångarna och istället har man fått låna in Ben Smith från Adler Mannheim för att täcka upp. Ett riktigt spännande ersättare som gjort mycket poäng i tyska högstaligan, DEL.

Två lag med bra form

Det är två lag i bra form och även fast Oskarshamn tappade konceptet helt i senaste matchen mot HV71 så kan man ändå plocka ut flera russin ur kakan från den matchen. I senaste två matcherna har man mött två lag som inte alls fått den start man velat ha, och i matchen innan dess förlorade man klart mot Luleå med 5–2. Nu stöter man på ett motstånd som är i betydligt bättre harmoni än vad Färjestad och HV71 har varit senaste tiden. Rögle har imponerat stort inledningsvis på mig och även fast en stjärna som Tambellini försvann inför senaste matchen mot Djurgården så gjorde man ändå fem mål framåt.

Rögle ska vara det starkare laget här och jag tror att så blir fallet. Oskarshamn kommer plocka sina poäng, men man gör det sällan mot lag som återfinns högre upp i tabellen. Med den formen Rögle är i tror jag man åker hem med tre poäng från Småland. Dessutom spetsas truppen med lånet Ben Smith och det är en klasspelare på den här nivån med erfarenhet från spel i NHL. Rögle att vinna efter ordinarie tid spelas till 1.92.

Speltips.se ger tipset:

Rögle vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 7/10 kl 14.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.