Jag väljer att spela på under 5,5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Troja/Ljungby har inlett HockeyAllsvenskan svagt och efter fyra matcher har man gjort fem mål framåt

  • Vita Hästen har haft en allt för svängig matchbild under inledningen och i den här matchen måste det styras upp på ett bättre sätt

  • Båda lagen är i behov av en seger och då har man inte råd att ge bort något åt motståndarna

  • Troja/Ljungby saknar målskyttar som kan hävda sig på allsvensk nivå

  • Spelet sitter i fem senaste tävlingsmatcherna mellan lagen

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 5,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Läcker bakåt

Nykomlingen Troja/Ljungby har fått en tuff start på sin återkomst till HockeyAllsvenskan. Den klassiska klubben har förlorat samtliga fyra matcher den här säsongen och spelet har hittills inte övertygat. Går det att ha några förväntningar på det här laget då? Både ja och nej. Det här är inget lag som ska vara med och kampa om någon slutspelsplats, men samtidigt behöver Troja vinna matcher om man ska undvika negativt kval senare i vår.

För Vita Hästens del har säsongsinledningen varit varken bu eller bä. Truppen i sig är en av HockeyAllsvenskans sämre den här säsongen men Norrköpingslaget har som vanligt ett par intressanta spelare. Marcus Eriksson är en av seriens bästa spelare och veteranen kan vara skillnaden mellan vinst och förlust. Det som varit problemet hittills efter fyra matcher är försvarsspelet där målen forsat in bakom Jesper Myrenberg och Adam Ohre. Under första matcherna har man däremot stött på bra lag i bland andra HV71, Västerås och Mora, och det är inte där Vita Hästen behöver ta sina poäng.

Saknar målskyttar

Nu väntar lite av en vägskälsmatch för båda lagen. En till förlust och det kommer börja knaka i skrovet. Det jag är mest orolig för hos Troja/Ljungby är bristen på spelare som kan göra mål. Visst finns det spelare som har en vana av att göra mål, men det är främst i Hockeyettan man har lyckats med det. HockeyAllsvenskan är ett stort steg i vissa fall, och det krävs att flera spelare får en utväxling. Här behöver tränare Roger Forsberg göra mycket jobb för att få naturliga målskyttar att klara övergången.

För gästernas del har försvarsspelet varit uselt under första matcherna. Nu möter man ett betydligt svagare lag och här måste tränare Tony Zabel få sitt försvar att göra en solid match. Troja/Ljungby kommer inte pressa på i samma utsträckning som tidigare lag man stött på och det kan hjälpa en del. Vita Hästen saknade dessutom Christopher Fish senast och det är ett tungt offensivt tapp. Känslan säger en jämn och tajt match mellan två lag som verkligen är i behov av poäng. Jag går på underlinan här och tror på att lagen får svårt att hota ordentligt framåt i banan.

ishockey, HockeyAllsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Troja/Ljungby – Vita Hästen
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.