Jag väljer att spela på Uruguay. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Uruguays dagsform är hetare än Colombias.

  • Uruguay har vunnit deras tre senaste hemmamatcher.

  • Colombia vann endast en av tre matcher under senaste samlingen.

  • Colombia har visat upp ett bristande försvarspel.

  • Luis Suarez och Edinson Cavani är tillbaka för Uruguay efter att ha missat senaste samlingen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Uruguay att vinna matchen hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Formstarkt Uruguay

Sydamerikas VM-kval går in i andra halvan och poängen som står på spel är extremt viktiga. Nationerna i detta mötet har ett bra utgångsläge i kvalspelet men behöver fortsatt resultat med sig för att lyckas avancera. Uruguay är laget som har varit starkast och hittas på en tredje plats i tabellen. Med Uruguays femton inspelade poäng har de fyra poängs marginal till sjätte platsen, som är den första tabellposition utanför avancemang. Formen ser även bra ut för Uruguay som i den senaste samlingen var obesegrade. Där vann de två av tre matcher. Segrarna kom mot Bolivia och Ecuador där framförallt segren mot Ecuador var vital. I mötet mot Colombia har Uruguay revansch att utkräva från sommarens Copa America. Där Colombia lyckades slå ut Uruguay efter en riktig batalj som avgjordes under straffläggning. 

Colombias resa slutade till slut med en tredje plats och medalj under sommarens Copa America. I VM-kvalet har det gått lite upp och ner för Colombia. De är dock i allra högsta grad med och slåss om avancemang vidare till VM 2022. För tillfället hittas Colombia på en femte plats i tabellen vilket innebär fortsatt kvalspel. Colombia gör mycket mål och spelar en offensiv fotboll. Deras största problem har dock varit att de även släpper in väldigt många mål bakåt hittills under kvalet.

Anfallsduon tillbaka

Det är två väldigt starka nationer som går upp mot varandra i detta mötet. Det finns gott om kvalitets spelare i båda lagen och ett missat VM vore ett fiasko. På förhand är matchen jämn men sett till form och trupperna ser jag Uruguay som favoriter i detta mötet. Colombia fick inte till det fullt ut under senaste samlingen där de bara fick med sig en seger. Största frågetecknet riktas mot försvarspelet, Colombia har släppt in mål i deras fem senaste matcher vilket sprider en osäkerhet inför mötet med Uruguay.

Det tror jag kommer fälla avgörande i denna matchen särskilt med vetskapen om att Luis Suarez och Edinson Cavani är tillbaka för Uruguay. De båda anfallsstjärnorna saknades under Uruguays senaste samling. Tillsammans har det stått för 117 mål framåt för Uruguay under deras landslagsperiod ihop. Trots det visade Uruguay klassen under senast samlingen vilket säger en del om truppen i stort. Uruguay är dessutom extremt svårslagna på Estadio Gran Parque Central där de vunnit de tre senaste matcherna. Sett till dessa förutsättningarna väljer jag att spela på en Uruguay seger, till det fina oddset på två gånger degen!

fotboll, VM kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:00
Uruguay - Colombia
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.