Europakvällar på Swedbank Stadion brukar vara något alldeles speciellt. Malmö FF har ett slutspelsavancemang att spela för när man tar emot norska Sarpsborg 08 under torsdagskvällen. Vi tar ställning för en himmelsblå seger.

Match: Malmö FF – Sarpsborg 08 (Europa League) | Speltips: 1 | Odds: @1.67 | Units: 2/5 | Spelbolag: 1xBet | Spelstopp: 18:55

Formen är på topp

Malmö FF har efter halva gruppspelet skaffat sig ett helt okej läge att avancera till sextondelsfinalerna. Man ligger trea och har tagit fyra poäng på tre matcher, vilket är lika många som tvåan Sarpsborg. Om man vinner under måndagen sätter man sig i en mycket fin position inför avgörandet. Och jag tror att man har goda förutsättningar för att vinna. Det är som att hela Malmö höjer sig flera nivåer när det vankas europamatch på Swedbank Stadion. På stadion har Malmö stått för flera imponerande insatser i europasammanhang och den senaste kom för bara en månad sedan. Då besegrades den turkiska jätten Besiktas, med storstjärnor som Pepe, Quaresma och Babel i laget, med 2–0. Ett rejält styrkebesked som Malmö säkerligen vill bygga vidare på nu.

Och man har fina möjligheter att faktiskt bygga vidare på det. Detta eftersom formen är på topp inför matchen. Malmö är nämligen obesegrade i hela åtta raka matcher. Dessutom har man vunnit tre av sina fem senaste matcher, varav de två senaste. Man har haft ett intensivt matchande den senaste tiden och luftat truppen ganska mycket. Men trots detta har man imponerat något oerhört.

Borta mot AIK stod man för en solid insats och var mycket nära att vinna. Sebastian Larssons omdiskuterade frisparksmål i det absoluta slutskedet av matchen var det enda som stod i vägen för en trepoängare. Därefter gjorde man processen kort med Örebro då man vann med hela 4–0 i en match då Carlos Strandberg var tillbaka med besked. Och i helgen var det IFK Göteborg som fick se sig slagna med 3–0. Det lär med andra ord bli något att bita i för Sarpsborg.

Blek säsong

Sarpsborg har gjort det bra hittills i Europa League och ligger tvåa i gruppen på fyra poäng, samma som trean Malmö FF. Man gjorde också en stark insats hemma mot MFF när man spelade 1–1 och kanske borde fått med sig två till poäng. Men hemma i Norge har det inte gått lika bra. Man har gjort en blek säsong och återfinns först på en niondeplats med endast två omgångar kvar. Någon framskjuten placering kommer det inte att bli och 2018 lär därför ses som en ganska misslyckad säsong i Sarpsborg.

Formen då? Jo, den är väl helt okej med fyra matcher utan förlust. Men man har samtidigt bara vunnit en av sina fem senaste matcher. Senast mot Vålerengen spelade man 0–0 och känslan säger mig att man inte riktigt når upp till de höga nivåer man gjort tidigare. Nu ska man alltså ta sig an Malmö FF borta och det lär vara en helt annan upplevelse än hemmamatcher för två veckor sedan. Jag tror man får det oerhört tufft på Swedbank Stadion. Det blir noll poäng med sig hem, om jag får tippa.

Speltips: Malmö FF vinner matchen

Dagens speltips blir att Malmö FF vinner matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Malmö FF har vunnit sina två senaste matcher på ett imponerande sätt (4–0 och 3–0).

  • Malmö FF är obesegrade i åtta raka matcher.

  • Malmö FF har vunnit tre av sina fem senaste matcher.

  • Malmö FF brukar höja sig flera nivåer på hemmaplan i Europa och vann senast mot Besiktas med 2–0.

  • Sarpsborg har bara vunnit en av sina fem senaste matcher.

Högst odds hittar jag hos 1xBet som ger 1.67 för den raka ettan. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.67 hos 1xBet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.