Speltips:

Jag väljer att spela på att OGC Nice får över 1.5 kort. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 7/11 kl 11.50

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Nice har löst över 1.5 kort i tio av deras tolv ligamatcher.

  • Nice är ett ungt och odisciplinerat lag. De har tagit flera onödiga kort för snack och argument den här säsongen.

  • Senaste gången Hamel dömde Nice fick laget syna hans gula kort tre gånger om.

  • Nice har ett snitt på 2,3 kort/match i ligaspelet den här säsongen.

  • Bordeaux kommer ifrån en stark 2-0 vinst över Nantes. En stark prestation under fredagen kan hjälpa kortspelet rejält.

Disciplin saknas

I skrivande stund hittas hemmalaget OGC Nice på en 13:e plats med fyra poäng ner till Metz som sitter på kvalplaceringen nedåt. Hemmalaget har endast vunnit en av deras sex senaste ligamatcher. Men under fredagen fokuserar vi på antalet kort för klubben ifrån Nice. De har tagit 24 gula och fyra röda kort i ligan den här säsongen. Hemmalaget besitter en relativt ung spelartrupp som saknar lugnet i heta situationer. Nice har dragit på sig flertalet onödiga kort för argument och snack under säsongen.

OGC Nice har löst över 1.5 kort i tio av deras tolv ligamatcher den här säsongen. De har ett kortsnitt på 2,3 kort/match i Ligue 1. Nu vann visserligen laget deras senaste match mot Stade de Reims med 2-0. Men tidigare har det gått väldigt dåligt för Nice och därmed har spelarna tappat tålamodet. För kortspelets bästa hoppas vi på att Bordeaux gör en bra match under fredagskvällen. Till exempel i mötet mot giganten PSG låg Nice under med 1-2 när det var 20 min kvar av matchen. Disciplinen saknades helt och istället för att jaga en kvittering, drog Veiras mannar på sig två röda kort inom loppet av tre minuter.

Nice fick syna Hamels gula kort

Efter tolv spelade omgångar befinner sig gästerna på en sjätteplats. Tabellen är fortfarande oerhört jämn och det är få poäng som skiljer toppen från botten. Till exempel är det endast tre poängs skillnad mellan tvåan Angers och tabellnian Brest. Bordeaux startade starkt med endast en förlust på deras sju inledande ligamatcher. Klubben som hamnade på nedre halvan ifjol ser redan nu ut att komma bättre den här säsongen. Efter två raka förluster bröt gästerna trenden i senaste ligamatchen mot Fc Nantes.

Vi hoppas på att Bordeaux kan ta med sig den fina prestationen mot Nantes in till fredagens möte. I matchen mot Nice är det fransmannen Johan Hamel som håller i pipan. 39-åringen har dömt i både Ligue 1 och Ligue 2 under den närmaste tiden. I hans karriärstatistik har Hamel ett snitt på 3,91 gula kort per match, och 0.36 röda/match. Det är visserligen inget högt snitt för att döma den franska ligafotbollen. Men vi tror att Hamel får det svårt att behålla korten i fickan när Nice tar sig an Bordeaux. Senaste gången han dömde Nice fick laget syna det gula kortet tre gånger under matchens gång. Med ett odisciplinerat hemmalag tror vi på ytterligare en kortrik batalj!

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 7/11 kl 11.50

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.