Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kalmar har endast vunnit en av deras tolv senaste ligamatcher.

  • Örebro har vunnit fyra av deras fem senaste ligamatcher.

  • Örebros Nahir Besara är glödhet just nu och står på 12 ligamål den här säsongen. Ett mål till och han är uppe i delad skytteliga-ledning med Nyman.

  • Kalmar har verkligen kniven mot strupen under söndagen. Undertecknad anser att gästerna besitter en alldeles för svag spelartrupp för att säkra kontraktet.

  • Örebro vann deras senast inbördes möte med 0-3.

Farlig offensiv

Med fyra omgångar kvar av Allsvenskan ser det ut att bli en nervkittlande avslutning i den förödande bottenstriden. Hemmalaget Örebro kan däremot vara lugna, laget har presterat tillräckligt bra för att slippa en ångestladdad avslutning på säsongen.. Örebro hittas istället på en trygg åttonde plats i tabellen med 36 inspelade poäng.

Hemmalaget blandade och gav väldigt mycket i första halvan av säsongen. Sedan fick Örebro in några nyförvärv som satte tonen inför höstens fina facit. Anfallarna Deniz Hummet och Rasmus Karjalainen har verkligen fått igång lagets offensiv tillsammans med Nahir Besara. Dessa tre spelarna bildar en farlig trio som kan störa samtliga försvar i ligan. Örebro har visat upp en fin form på sistone och står just nu med två raka segrar i ligaspelet. Nyckelspelaren Nahir Besara är en av ligans hetaste spelare just nu och står på tolv ligamål den här säsongen. Vi tror mycket väl att Besara vill ta sig förbi skytteligaledaren Nyman som står på 13 mål. Örebro är det klart bättre laget när de ställs mot Kalmar FF under söndagseftermiddagen. Gästerna kommer till matchen med kniven mot strupen.

Kniven mot strupen

Som vi tidigare nämnde är det verkligen kniven mot strupen för Kalmar under söndagen. Den anrika klubben har varit påväg att trilla ur Allsvenskan under ett bra tag, förra säsongen räddades klubben kvar genom ett lyckat kvalspel mot IK Brage. Men just nu är Kalmar nog glada om det ens blir kval för laget, med fyra omgångar kvar befinner sig Kalmar på den förödande jumboplatsen.

Laget har spelat ihopa 21 poäng på 26 ligamatcher den här säsongen. Med den stundande ligatabellen ser det ut att bli en riktig nagelbitare in i det sista. Det är flera lag som är rejält indragna i bottenstriden och varje poäng är livsviktig för ett säkrat kontrakt. Kalmar har en poäng upp till Helsingborg och två poäng upp till Falkenberg som innehar kvalplatsen. Men de sistnämnda har verkligen börjat prestera nu när det gäller, något som Kalmar fortfarande inte har gjort. Gästerna har endast en vinst på deras tolv senaste ligamatcher. Trots att laget är pressat anser vi att Örebro är den självklara favoriten inför söndagens batalj. Vi har väldigt svårt att se ett Kalmar som löser kontraktet med tanke på topplagen de ställs mot i sista omgångarna.

Speltips.se ger tipset:

Örebro DNB hos coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 6/11 kl 12.46

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.