Vi bjuds på ett fint möte i Svenska Superligan, Pixbo gästas av Växjö i Wallenstamshallen. Hemmalaget påverkas av avstängning på sin lagkapten och landslagsman Martin Östholm. Växjö har fyra raka förluster mot bland annat Falun, Storvreta och Dalen. Nu vill man studsa tillbaka och jag tror man lyckas!

Match: Pixbo – Växjö (Svenska Superligan) | Speltips: 2 – pengarna tillbaka vid oavgjort | Odds: @1.83 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 18:30

Östholm avstängd

Pixbo får besök av toppkollegan Växjö i Wallenstamshallen under torsdagskvällen. Det är på förhand ett mycket intressant möte som brukar bjuda upp till entrépengen. Pixbo kommer till matchen med två raka segrar, den senaste efter förlängning mot Kalmarsund. Precis som den matchen spelar Pixbo utan sin mångfaldiga landslagsman och lagkapten Martin Östholm. Lagkaptenen är avstängd efter en incident i mötet med Höllviken och har stängts av i två matcher. Pixbo lyckades vinna i förlängning mot Kalmarsund utan Östholm vilket var viktigt. Östholm har nu en match kvar på sin avstängning och finns inte med mot Växjö. Hur lyckas Pixbo stå emot Växjö utan en av sina stöttepelare? Det är ett avbräck som Pixbo absolut inte trivs med att ha.

Pixbo – Växjö brukar bli roliga matcher. Pixbo har faktiskt vunnit de två senaste matcherna när lagen mötts, men det är inget som spelar in i torsdagens möte. Båda lagen har vunnit i princip lika många möten, Växjö har ett litet försprång om man skall vara petig. Pixbo kommer behöva ha en ny plan för att ersätta Martin Östholm, senaste matchen luftade man en av sina juniorer. Det är inget som jag skulle rekommendera mot Växjö, utan man får möjligtvis gå på 4-5 backar istället för 6. Det är enligt mig den bästa lösningen, men det är inte någon optimal lösning. Självklart hade Pixbo behövt Östholm här, stor ledande spelare i Pixbo. Man möter ett revanschsuget Växjö som spelar ett riktigt tufft schema just nu. Pixbo behöver nå närmaste högsta nivån för att slå Växjö.

Fyra raka nederlag

Växjö åker till Mölnlycke och gästar Pixbo i Wallenstamshallen. Det är dags för Växjö att bryta den negativa formen med fyra raka förluster. Man har haft ett väldigt tufft schema de senaste tre matcherna med Falun, Storvreta och Dalen. Det blev inte bättre att förlora mot Jönköping för några omgångar sedan och sedan se kommande matcher. Nu ställs man inför ytterligare en tuff uppgift, Pixbo i Wallenstamshallen är absolut ingen lätt uppgift. En hall som tar mycket energi och sväljer mycket ljud. Växjö behöver hitta tillbaka och ta en seger här för att man inte skall hamna ännu längre ner i skiten. Växjö är på förhand en av utmanarna till Falun och Storvreta om guldet i år.

”Jag är inte nöjd med veckan, 1 av 9 poäng. Jag tycker vi är bättre än motståndarna i flera matcher, speciellt idag mot Falun. Vi skulle haft 7 av 9 poäng den här veckan.” säger Växjös tränare Niklas Nordén efter 5-6 förlusten mot Falun i helgen. 

Växjös tränare Niklas Nordén är väldigt övertygad om att man inte är i nån djup situation. Det har varit tillfälligheter och han tycker att man borde ha tagit segern i två av tre senaste matcherna. Självkänslan är det inget fel på och kanske skulle man ha tagit fler än 1 poäng senaste tre matcherna. Men ibland går inte allt som man vill och det här är ett bra exempel. Flera storlag har haft problem under säsongsinledningen och detta är Växjös dipp under säsongen. Här tar det dock slut, borta mot Pixbo anser jag att man har en fin chans att bryta trenden och ta sig tillbaka. André Andersson och Jesper Sankell är lagets bäst producerande spelare och behöver kliva fram mot Pixbo. Jag fegspelar Växjö här.

Speltips: Växjö vinst – pengarna tillbaka vid oavgjort

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Pixbo imponerade inte mot Kalmarsund, vann efter förlängning.

  • Östholm fortsatt avstängd. Ordentligt avbräck för Pixbo.

  • Växjö har inte haft flytet på sin sida och statistiken ser värre ut än vad den är.

  • Växjö gjorde en väldigt bra match mot Falun senast och ledde flera gånger. Galante/Enström var avgörande.

  • Växjö har vunnit 4 av de 6 senaste mötena mot Pixbo.

  • Frånvaron i Östholm kommer synas när Växjö kommer på besök. Jämn och tight match, Växjö drar längsta strået.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.83 för spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.83 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.