SPELTIPS 8/11 inför Real Betis – Milan: Fint spelvärde!

Spanskt mot italienskt när Europa League rullar vidare under torsdagen. 1X2-marknaden synas när Real Betis tar emot Milan!

Match: Real Betis-Milan (Europa League) | Speltips: Real Betis | Odds: 2,20 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 21:00

Befogade favoriter

Då var det dags för en ny seriefinal i grupp F när Real Betis tar emot Milan under torsdagskvällen. Marknaden håller spanjorerna som favoriter på förhand och det är inte alls konstigt om ni frågar mig.

Betis stod för en ruskigt stark fjolsäsong, där inte minst försvarsspelet övertygade något enormt. Den här säsongen har inte varit lika lyckosam inledningsvis, i ligaspelet har blott tre vinster inkasserats på 11 spelade matcher vilket givetvis lämnar en hel del att önska, men frågan är om inte fokuset ligger på Europa League. Hade inte överraskat mig direkt då spanska lag tenderar att trivas i turneringen, fråga bara ärkerivalerna Sevilla. Senast man var med i turneringen var säsongen 2014/2015, då blev det uttåg mot just Sevilla i sextondelen. Den här säsongen har man fått en pangstart på Europa-äventyret med två vinster och ett kryss på de tre inledande matcherna, ett facit som bäddar för en förstaplats i gruppen med en poäng ner till Milan på andraplatsen.

I den senaste omgången plockade Betis en imponerande 2-1-seger borta mot Milan, skulle man upprepa bedriften under torsdagskvällen så tar man ett jättekliv mot slutspelet. Spanjorerna var det klart bättre laget i det första mötet och i ärlighetens namn borde segersiffrorna blivit betydligt större. Försvarsspelet var spot on samtidigt som man visade prov på fina omställningar och en kollektiv styrka. Javi Garcia är alltjämt skadad för hemmalag men i övrigt ser skadeläget ljust ut – fullt manskap är att vänta då både Guardado och Joaquin är tillbaka från skador. Betis bör definitivt betraktas som fina favoriter hemma på Estadio Benito Villamarín, speciellt med tanke på de kalla vindar som blåser kring Milan för tillfället. Lägg därtill en blytung skadelista för gästernas del.

Milan övertygar inte

Det blåser kalla vindar kring Milan, trots att laget kommer till matchen med tre raka vinster i bagaget. Senast blev det 1-0 borta mot Udinese efter att Romagnoli avgjort i den 96:e minuten. Dessförinnan – 2-1 hemma mot Genoa. Avgörandet? I den 92:a minuten, signerat Romagnoli. Att vinna fotbollsmatcher när spelet inte fungerar är ett gott tecken, sägs det. I det här fallet är det svårt att hålla med. Suso har varit lagets klart bästa spelare den här säsongen, och i ärlighetens namn så har spanjoren spelat över sin förmåga. Vad händer vid en formsvacka, eller när flytet helt enkelt tar slut? Milan har inte alls övertygat spelmässigt, framför allt har man visat prov på ett ruskigt svagt försvarsspel, och ska vi tro de senaste rapporterna så sjunger Gattuso på den sista versen. Enligt France Football blir det självaste Arséne Wenger som ersätter italienaren.

Milan kommer till den här matchen med en diger skadelista – Caldara, Strinic, Biglia och Higuain missar samtliga matchen på grund av skador. Higuain utgick skadad mot Udinese senast och det är givetvis ett tungt offensivt avbräck. Lägg därtill att Castillejo är avstängd efter att ha åkt på ett rött kort mot Real Betis i hemmamötet.

Det är inte mycket som talar för Milan i det här mötet och jag väljer att klicka hemmasegern till fantastiska 2,20 gånger pengarna, oddset är alldeles för högt för att blunda för. Jag ser hemmalaget med segerchanser som överstiger 50% och då är det svårt att blunda för detta odds. 2/5 units investeras.

Speltips: Betis vinner

Jag spelar Real Betis som vinnare till 2,20 gånger pengarna. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Gattuso sitter löst som Milan-manager – Wenger rapporteras ta över

  • Milan övertygar inte spelmässigt, försvarsspelet läcker något extremt

  • Betis kommer till matchen med mer eller mindre fullt manskap – endast Garcia saknas

  • Betis är svårslagna hemma på Estadio Benito Villamarín

  • Milan dras med tunga avbräck – Caldara, Strinic, Biglia, Castillejo och Higuain missar matchen

Raka ettan klickas till 2,20 gånger pengarna, här väljer jag att investera 2/5 units. Lycka till!

Rygga till 2,20 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-11-07T11:41:50+00:007 november, 2018|Europa League, Fotboll|0 kommentarer
Content & Community Manager här på Speltips.se. Jag är huvudansvarig för betting communityn på Facebook, där ni även kan hitta mig på daglig basis. Jag ansvarar bland annat för samtliga tävlingar och kampanjer, samtidigt upprätthåller jag en daglig kontakt med medlemmarna i communityn och besvarar alla typer av frågor eller funderingar med koppling till betting i sin helhet. Har även mångårig erfarenhet av att skriva djupgående och välanalyserade speltips samt nyhetsartiklar av olika slag.

Lämna gärna en kommentar