Speltips:

Jag väljer att spela på att Real Sociedad vinner någon av halvlekarna. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 6/11 kl 20.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leganés har förlorat nio av sina tolv spelade ligamatcher denna säsongen

  • Leganés har förlorat sex raka matcher och har en målskillnad på 1-7 de två senaste omgångarna i La Liga

  • Real Sociedad löser spelet i åtta av sina tio senaste matcher

  • Real Sociedad har imponerat rejält hittills i ligan och ligger nu på en tredjeplats i tabellen

  • Leganés ligger sist i La Liga med blott fem poäng på tolv matcher

Ett intressant lag

Real Sociedad ligger bra till i tabellen inför den trettonde omgången. Man huserar imponerande nog på tredjeplatsen, med exakt samma antal poäng som både Real Madrid och Barcelona. Man har visserligen en match mer spelad men det råder ingen tvekan om att man har goda möjligheter att nå en europaplats denna säsongen. Tredjeplatsen är en välförtjänt sådan, anfallet ser riktigt bra ut med bland annat Martin Ødegaard, Alexander Isak och Portu som alla levererar framåt. Den sistnämnda, Portu, har redan varit involverad i sju mål med fyra mål gjorda och tre assister. Spanjoren arbetar flitigt och bidrar med mycket i offensiven.

“La Real” förlorade sin senaste hemmamatch då motståndet hette Levante och slutresultatet löd 2-1. Resultatet var en aning chockerande med tanke på hur Sociedad sett ut på senaste tiden, inte minst på hemmaplan. Formen vände man på direkt då man i senaste omgången besegrade säsongens utropstecken Granada. Nu kommer tabelljumbon på besök och här lär man ta ytterligare tre poäng. Leganés har redan förlorat nio (!) matcher i ligan och faktum är att man endast gjort ett mål varannan match i snitt. Att vi då bjuds på ett odds på 1,40 till att La Real lyckas vinna minst en halvlek hugger undertecknad direkt.

Sex raka förluster

Att det skulle gå såhär dåligt för Leganés var det nog inte många som trodde. Visst, man visade väl inte sig speciellt starka i fjol men fem poäng på tolv matcher är verkligen under all kritik, man hamnade trots allt på en trettondeplats föregående säsong. Noterbart är dock att man har en ny tränare inför mötet mot Real Sociedad. Javier Aguirre kommer in efter att ha fått sparken av det egyptiska landslaget. Tränarbyte brukar i regel ge en positiv effekt på lag, åtminstone kortsiktigt, men här blir motståndet för tufft. Leganés är i en djup formsvacka och självförtroendet är knappast på topp. Man har nämligen sex raka förluster i ligan när man besöker Estadio Anoeta.

Leganés har faktiskt bara vunnit en enda match av tolv möjliga såhär långt, en vinst mot nykomlingarna Mallorca som man besegrade på hemmaplan med knappa marginaler. Sedan dess har man inte tagit några poäng, man ställdes mot Real Madrid omgången efter och blev förnedrade med hela 5-0 och därefter, i senaste omgången, blev det återigen förlust mot Eibar på hemmaplan. Addera därtill att Sociedad löser spelet i åtta av sina tio senaste matcher och att Leganés löser spelet i fem av sina sex senaste.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 6/11 kl 20.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.