Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Barcelona förlorade ligamötet mot Cadiz i helgen.

  • Barcelona har, trots sin fina form i Champions League, gått svajigt i ligaspelet den här säsongen och inte alls hittat en stabil form.

  • Barcelona har räknat in tre segrar på sina fem senaste matcher, men ser man till motståndet (Ferencvaros, Osasuna, Dynamo Kiev) så är det givna vinster. Förlusterna kommer mot ett bättre Atletico Madrid, samt en pinsam förlust senast mot Cadiz.

  • Juventus kommer till spel med en stark trupp och utan några större skador (förutom Chiellini, som man klarat sig utan ett bra tag).

  • Juventus med Ronaldo i spetsen kan hota ett väldigt svagt och skadedrabbat Barcelonaförsvar här. Ronaldo är alltid het när det kommer till dessa möten.

Gruppseger på spel

Inför gigantmötet mellan Barcelona och Juventus känns det som att man är ensam om att tro att gästerna kan dra längsta strået här. Det är inte mycket i Barcelona som övertygar mig om att man skall ta några enkla poäng mot ett Juventus här. Förlusten mot Cadiz i ligan förstärker mina tankar om att hemmalaget får det tuffare än vad många tror och när Cristiano Ronaldo kommer på besök kan ett skadedrabbat Barcelonaförsvar få det tufft. Ronald Araujo och Clement Lenglet förväntas bilda mittbackslås mot Juventus, inte heller det är något som övertygar mig.

Barcelona har visserligen gått starkt i Champions League och leder gruppen med tre poäng före Juventus. Vinsten i Turin var viktig och det är alltså fördel Barcelona inför returmötet under tisdagskvällen. Här har man också fördel med att man har en bättre målskillnad, så egentligen skall det mycket till att Juventus skall knipa förstaplatsen, men ingenting är omöjligt. Någon seger räknar jag inte in, utan håller helt enkelt oavgjort/vinst för gästerna lite högre.

Spelsugen Ronaldo

Juventus är laget som jag håller koll på under tisdagen. Gruppen är avgjord sett till vilka två lag som når slutspelet, men om förstaplatsen är det fortfarande en kamp. En kamp som Juventus kan ta på fullaste allvar, trots den redan avgjorda gruppen, för mot Barcelona ger man sig inte i första taget. Jag kan hålla med vissa rekare där ute om att Barcelonas offensiv är något bredare än Juventus, men gästernas defensiva känns aningen starkare och det är också det som väger över för mig. En spel- och revanschsugen Cristiano Ronaldo här, tillsammans med en bättre påläst Andrea Pirlo vid spakarna kan räcka långt mot ett formsvagt Barcelona, för det är man verkligen.

Det är inte bara en duell mellan Messi och Ronaldo den här kvällen, det finns så mycket mer, titta bara duellen mellan kompisarna De Jong och De Ligt samt tränarduellen mellan Koeman och Pirlo. Det finns mycket anledningar till att följa denna matchen – trots att andra matcher betyder mer. Jag tror på Juventus under tisdagen och om Ronaldo har en bra dag, så kan man gå segrande ur detta, annars är ett kryss mycket troligt.

Speltips.se ger tipset:

Juventus +0.5 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 7/12 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.