Daniel Jacobsson|7 december, 2021, 15:13

Jag väljer att spela på målskytten i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Robert Lewandowski prisades nyss som årets bästa anfallare.

  • Lewandowski är en riktig målmaskin.

  • Bayern München är numret större än Barcelona.

  • Bayern München körde över Barcelona i första mötet. Lewandowski blev tvåmålsskytt.

  • Bayern har säkrat gruppseger. Barcelona har allt att spela för, men tyskarna kommer inte låta Barcelona ta tre poäng så enkelt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Lewandowski gör mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Överlägsna tyskar

Bayern München är tillsammans med några andra lag stora favoriter att vinna årets upplaga av Champions League. En stor anledning till detta är deras offensiv, där Robert Lewandowski drar ett stort lass. Åtminstone i målskyttet. Bayern München har en otroligt stark och lovande form, vilket gynnar klubben när det spelas om helt oviktiga poäng. Tyska giganten har redan vunnit sin Champions League-grupp och hade säkerligen roterat inför den sista gruppspelsmatchen om det inte vore för att Barcelona stod på andra sidan. Här vill man skjuta ut spanjorerna ur turneringen och sätta sina rivaler i större problem.

Bayern München kommer prioritera den här matchen och Robert Lewandowski är den första spelaren Julian Nagelsmann skriver upp. Senast gjorde polacken två av tre mål mot Barcelona, i 3-0 krossen tidigare under gruppspelet. Samma klasskillnad kan finnas nu, trots att Barcelona tagit in Xavi som ny tränare. Här får han det tufft och har inte mycket att sätta emot när ett motiverat Bayern München spelar på hemmaplan. Är det något lag i världen som kan tända till utan tvång, så är det just Bayern.

Europa League väntar för Barca

Xavi Hernandez tog över rodret i sitt älskade Barcelona för några veckor sedan nu. Den första tiden har precis som det varit tidigare gått upp och ner. Det är såklart inte tränarens fel, då det finns större brister i klubben än sådär. Xavi fortsätter att försöka få in sitt spel och sitt tänk i Barcelona, vilket liknar mer och mer det vi har sett tidigare år. Barcelona förlorade i helgen på Camp Nou, mot svårspelade Real Betis och det förklarar väll en hel del inför mötet med Bayern München. Man är inte redo för ett slutspel i Champions League den här säsongen, trots ungtupparnas klass och rutinen som visserligen finns kvar i vissa kroppar.

Lionel Messi är borta och det är väldigt tydligt. Den smällen tog lika hårt som vi blev påverkade av Messis tårar vid farvälet. Barcelona kommer till sista omgången med allt att spela för. Här är man förbi gruppspelet om man vinner, men man får spela Europa League-slutspel om man förlorar och det är där jag tror att man hamnar. Men eftersom Bayern München inte har något att spela för, förutom rivaliteten mot Barcelona och heder, så väljer jag målskyttet istället. För att göra vardagen lite lyckligare och mer hoppfull för er Barcelona-supportrar.

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Bayern München - Barcelona
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Bayern München – Barcelona Live Stream 8/21

CMore Sport sänder matchen på livestream. Som ny kund får du ett abonnemang under en månad för 299 kr där du kan se Champions League och mycket mer sport.

Se matchen på Cmore

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.