Axel Olsson|7 december, 2022, 12:28

Jag väljer att spela på hemmalaget över 0,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Burgos har varit ruskigt starka och befinner sig på en andraplats i tabellen.

  • Burgos har ligans bästa försvar och de har även utvecklat ett farligt kontringsspel.

  • Burgos har hittat nätet i fem av deras sex senaste ligamatcher.

  • Eibar har släppt in hela tolv av deras 16 insläppta mål på bortaplan.

  • Eibar hade bekymmer i senaste bortamatchen mot topplaget Cartagena.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Burgos över 0,5 mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Burgos fortsätter att övertyga

Det är fortsatt uppehåll i La Liga och Spanien åkte nyligen ur VM-slutspelet i Qatar. Tuff tid som spansk fotbollssupporter och ännu tuffare att deras nation åkte ur genom ett straffdrama. I den här sorgen får fotbollsälskarna försöka hitta glädje någon annanstans, kanske i andraligan Segunda Division där flera lag visat att de har kvaliteten för att utmana i La Liga. De potentiella nykomlingar ser starka ut och de kan mycket väl skapa bekymmer för flera lag i nästa La Liga-säsong.

Men det dröjer ett tag till innan vi vet vilka lag som tar det berömda klivet upp. Burgos är en av de stora kandidaterna och det är inte så konstigt med tanke på vad de har visat upp. Hemmalaget har varit nästintill felfria i försvaret och hittas på klanderfria sju insläppta mål efter 18 omgångar, ett otroligt facit som varit deras framgångsfaktor den här säsongen. Samtidigt ska inte deras utvecklingsbara kontringsspel hamna i skuggan allt för mycket. Under säsongens gång har omställningsspelet blivit bättre och bättre, vilket givit Burgos ännu fler dimensioner i sitt spel. Med ett solidet försvar och ett kvickt omställningsspel kan de såra samtliga försvar i den här ligan. Hemmalaget har gjort mål i fem av deras sex senaste ligamatcher och har en ypperlig chans att ta över serieledning under onsdagseftermiddagen.

Betydligt sämre på bortaplan

Det är ett toppmöte som väntar på Municipal El Plantio när tvåan Burgos tar sig an sexan Eibar. De sistnämnda gör sin andra säsong i andraligan efter ett La Liga-uttåg säsongen 2020/2021. Då föll laget hårt när de stod klart att de hamnade på en cementerad jumboplats efter 38 omgångar. Eibar reste sig snabbt igen och var med och utmana om et återkomst i säsongen efter, däremot blev inte kvalspelet lyckat efter en tredjeplats i tabellen. Nu tar klubben nya tag i satsningen om att ta sig upp till finrummet igen.

De har gjort en stark säsong hittills och hittas på respektabla 30 inspelade poäng. Som vi nämnt är det oerhört jämnt i toppen där det endast skiljer fem poäng mellan serieledarna och sexan Eibar. För att minska det här lilla avståndet måste Eibar se över deras prestationer på bortaplan, för det är främst där det brister. Gästerna har endast tagit nio av deras 30 poäng på resande fot. Notera även att de har släppt in hela 12 av deras 16 insläppta mål på bortaplan den här säsongen. Nu vankas det bortamatch och det återstår att se ifall de kan skrämma iväg borta-spöket, något de inte lyckades med i senaste matchen mot Cartagena.

fotboll, Segunda Division
|
units: 2/5 - spelstopp: 14:00
Burgos - Eibar
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.