Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Växjö har nio segrar på sina 14 senaste matcher

  • Oskarshamn har sex raka förluster och ett långt coronauppehåll i benen

  • Växjö är ett av seriens bästa lag på hemmaplan och i Vida Arena har man vunnit nio av elva matcher den här säsongen

  • Oskarshamns offensiv är inte i form och man har gjort tre mål på sina tre senaste matcher

  • Växjö har en riktigt bra defensiv och målvakten Viktor Fasth höll nollan i tre raka matcher för ett litet tag sen

  • Oskarshamn förlorade samtliga matcher mot Växjö förra säsongen

Målvakten storspelar

För Växjös del så har man medvind i ryggen. På senaste 14 matcherna har man vunnit nio av dessa och det har gjort laget till en toppkandidat i SHL-tabellen. Just nu parkerar Sam Hallams mannar på en tredjeplats och fortsätter man konservera sin fina form så finns det stor chans att man är kvar uppe i toppen säsongen ut. Men vad är det som funkar så bra för Växjös del? Främst är det lagets ramstarka defensiv där Viktor Fasth inför förra matchen hade hållit nollan i tre raka matcher. Även lagets offensiv har spottat upp sig rejält och nyförvärvet i forwarden Andrew Calof kommer bidra med mycket mål och assist framöver.

För Oskarshamns del så går formkurvan rakt nedåt, precis som den gjorde ifjol vid den här tiden. Förra säsongen stod man för en oerhört bra start på grundserien för att sedan göra ett magplask och rasa rakt ner i bottenträsket, något som mycket väl kan ske nu. Inför tisdagens match har man samlat på sig sex raka förluster och det krävs att tränare Martin Filander vänder på den dystra trenden om Oskarshamn vill undvika ett negativt kval. Frågan är om spelarmaterialet man har är tillräckligt bra för att komma tillbaka dit man var tidigare i höstas?

Ingen optimal situation för gästerna

Ett derby är alltid ett derby, men här tror jag att hemmalaget har goda chanser att ta tre poäng till. Oskarshamn har sex raka förluster och ett långt uppehåll på grund av coronautbrott i truppen i bagaget, det är inte en optimal situation och det börjar säkert gå runt i huvudet på vissa spelare som har förra säsongen tapp färskt i minnet. Offensiven som sprudlade förut är så gott som bortblåst och nu ställs man mot ett av SHL:s hetaste lag som haft en oerhört ramstark defensiv den senaste tiden.

Nu kommer förvisso Växjö senast från en förlust, men då ska man ha i beaktning att Rögle stod för motståndet, ett ruskigt bra Rögle. Över tid har Växjö visat vilken klass och kvalité man håller och jag tror inte att man ger bort poängen här mot ett sargat Oskarshamn. På hemmaplan har dessutom segrarna avlöst varandra en efter en den här säsongen och på elva matcher har man vunnit nio av dessa. Segerchanserna för Växjö anser jag är stora och väljer därför att spela rak etta till 1.62.

Speltips.se ger tipset:

Växjö vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 7/12 kl 13.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.