Axel Olsson|7 februari, 2023, 12:30

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dortmund vann med 5-1 över Freiburg och det var deras fjärde raka ligaseger.

  • Det har blivit hela 14 mål i Bochums två senaste ligamatcher, en 5-2 seger och en 5-2 förlust.

  • Dortmund-anfallaren Haller är tillbaka och han nätade i matchen mot Freiburg. En spelare som kommer bli viktig för deras offensiv.

  • Dortmund har löst överspelet i 11 av deras 14 senaste matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 2,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Magisk hemmaform på sistone

På förhand ser det ut att bli en händelserik batalj när Bochum ställs mot Borussia Dortmund i tyska DFB Pokal. Det är kvartsfinal och det ska avgöras på Vonovia Ruhrstadion då det enbart är en match som gäller. Det är just här på hemmaplan som Bochum varit ruskigt starka sedan Thomas Letsch tog över tränarjobbet. De har fem raka ligasegrar på hemmaplan och med deras senaste vinst borde de ha ett gott självförtroende trots att de möter tuffa Dortmund.

Bochum vann nämligen med hela 5-2 i den senaste ligaomgången mot Hoffenheim. Offensiven sprudlade och samtliga i kvartetten där framme gjorde antingen mål eller assist. Hemmalaget har klättrat upp från bottenstriden och mycket är tack vare anställningen av just Thomas Letsch som verkligen fått fart på det här laget. Med den nuvarande formen och hemmaplansfördelen har Bochum absolut en chans att chocka storklubben Dortmund. Det har blivit hela 14 mål i deras två senaste ligamatcher och vi väntar oss ytterligare en målexplosion när två starka offensiver drabbas samman.

Dortmund har hittat tillbaka

Borussia Dortmund kliver in till kvartsfinalen som givna favoriter, däremot höjer vi ett varningsfinger för formstarka Bochum. Dortmund-tränaren Edin Terzic är väl medveten om Bochums urstarka hemmaform och det kommer säkerligen påverka hur han väljer att formera laget under onsdagen. De kan inte slappna av allt för mycket och borde fortfarande ställa upp en väldigt stark elva i det här mötet, eftersom det är en direkt avgörande match.

De gulklädda-laget har en ganska bra bredd och spelare som Reyna, Moukoko och Malen förväntas kliva in i startelvan eftersom de inledde på bänken senast. Det är en trio med mycket talang och de kan absolut ska en hel del oreda för Bochum-försvaret. Dortmund har också en bra känsla efter fyra raka ligasegrar och de har äntligen börjat få kontakt med serieledarna Bayern München och tvåan Union Berlin. Den så kallade talangfabriken är på rätt spår igen och i sådana tider brukar de vara väldigt svårstoppade, framförallt i offensiven. Överspelet har suttit i 11 av deras 14 senaste matcher och det ligger nära till hands när offensiva Dortmund kliver in på planen.

fotboll, DFB Pokal
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Bochum - Dortmund
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.