Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • HV71 har fått energi av tränarbytet och nu har man två raka segrar mot Örebro och Rögle

  • Brynäs har förlorat sex av sina sju senaste matcher och man brottas med ett intensivt matchschema

  • HV71 är ett betydligt bättre lag på hemmaplan än bortaplan medan Brynäs är seriens sämsta lag på bortais

  • Brynäs har stora skadeproblem och spelare som Anton Rödin och Greg Scott saknas något oerhört

  • HV71 har gjort 21 mål i sina fem senaste matcher

Dubbla segrar mot topplagen

Bottenstriden i SHL blir allt mer tätare och med ungefär en fjärdedel kvar att spela av SHL har vi fem lag som kämpar i allra högsta grad om att undvika ett negativt kval. Två av lagen är HV71 och Brynäs och här ställs man mot varandra i en väldigt intressant match. Hemmalaget HV71 har efter sitt tränarskifte spottat upp sig rejält och just nu återfinns man på den sista play in-platsen, men samtidigt är det bara två poäng ner till jumboplatsen. Senast kommer man från en övertygande seger mot Örebro på hemmais och innan det så plockade man hem två poäng i en svängig match mot Rögle.

För Brynäs del har man haft det oerhört tufft den senaste tiden och inför lördagens match mot Malmö hade man sex raka förluster. Men i den matchen kom det till sist en välbehövlig seger när man vann med 3–0. Men frågan är hur pass Brynäs kommer orka med den sista delen av SHL? Gävlelaget har haft otroliga problem med uppskjutna matcher och tvingas nu till ett intensivt matchschema framöver. Truppen är redan skadebenägen och toppspelare som Anton Rödin och Greg Scott har saknats den senaste tiden.

Sämst i ligan på bortais

Problemen som Brynäs har tror jag kan göra att man kan få spela ett negativt kval. Efter landslagsuppehållet som stundar i veckan ska man spela tolv matcher på 25 dagar och det kommer bli oerhört intensivt och tufft, då har man inte råd med att dra på sig skador. Nu ställs man mot ett pånyttfött HV71 som imponerade stort senast mot Örebro och som vann mot topplaget Rögle på bortais, även fast man hade lite problem med defensiven.

Brynäs vann förvisso senast övertygande mot Malmö men sett över en längre tid har man haft bristande form, och skadesituationen är inte till lagets fördel. Bortaspelet har heller inte klaffat för Brynäs del den här säsongen och precis som i den vanliga tabellen så är jumbo. HV71 har dessutom tagit betydligt mer poäng på hemmaplan än vad man gjort på bortais. HV71 känns lite före Brynäs just nu, och jag tror man bygger vidare på sin vinsttrend med ytterligare tre poäng under måndagen.

Speltips.se ger tipset:

HV71 vinner hos Bwin

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 7/2 kl 13.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.