Hockeyallsvenska matcher under fredagskvällen och i Dalarna ser vi ett Leksand i bra form ta emot bottenlaget Almtuna, här tror jag vi får se hemmalaget ta tre poäng.

Match: Leksand – Almtuna (HockeyAllsvenskan) | Speltips: 1 | Odds: @1.59 | Units: 4/5 | Spelbolag: Betsson | Spelstopp: 19:00

Superform!

Leksand hade för en stund nio raka förluster i Hockeyallsvenskan och låg också för en stund under strecket för slutspelsserien. Man sparkade tränaren Leif Carlsson och ersatte honom med rutinerade Roger Melin som nu har fått fart på bygget. De senaste tio matcherna är man seriens näst formstarkaste lag med åtta segrar och två förluster. I nuläget fem raka segrar och ser man till endast hemmamatcher har man fem segrar efter full tid de senaste sju hemmamatcherna. Formen god och jag tror man vinner av bara farten i den här matchen.

Spelarmässigt är nu också stjärnan Mattias Ritola tillbaka i laget efter långtidsskada. Ritola vart avstängd efter en incident mot Pantern men Leksand valde att överklaga och under den utredningen får Ritola spela ishockey. Leksands viktigaste spelare när han är i form och senast fick han göra sitt första mål sedan återkomsten. I övrigt finns också fina offensiva kvaliteter i Oskar Lang och Thomas Valkvae Olsen, där Lang är en finurlig spelare som är svår att möta medan Olsen är en äkta sniper som sällan missar när läget kommer.

Harvar i bottenträsket

Ser vi återigen till formtabellen de senaste tio omgångarna så är det en betydligt dystrare läsning för Almtuna än för Leksand. Endast två segrar och hela åtta förluster, där sju av dem är vid full tid. Ser vi också till bortatabellen under säsongen är Almtuna seriens sämsta bortalag där man förlorat 16 av 21 bortamatcher vid full tid, ett mycket dåligt resultat och därför anser jag att oddsen nu ligger för högt på Leksandsseger i den här matchen, under 1.50 hade inte alls förvånat varit förvånande.

Almtunas stora problem finns framförallt i defensiven, man har släppt in flest mål i hela serien och man saknar helt enkelt stabilitet i försvarsspelet och i målvaktsspelet. Trotjänaren Per Svensson drar ett tungt lass men i övrigt är man inte tillräckligt bra. Tappet av juniorlandslagsbacken Gustav Lindström har varit mycket kännbart och att inte ha en förstemålvakt som är stabil börjar synas i målprotokollet för Uppsalaklubben.

Speltips: Leksand vinner matchen

Leksands form kontra Almtunas form talar mycket för att Leksand ska gå vinnande ur den här matchen och jag väljer därför att spela rak seger för dalalaget. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Leksand har fem raka segrar.

  • Leksand har vunnit 5 av sina senaste 7 hemmamatcher vid full tid.

  • Almtuna har förlorat 16 av 21 bortamatcher efter full tid och är seriens sämsta bortalag.

  • Almtuna har sämst form i serien av alla lag sett till de senaste tio matcherna.

  • Almtuna har släppt in flest mål av alla lag i Hockeyallsvenskan.

Betsson ger oss höga 1.59 för spelet och jag investerar 4/5 units!

Rygga till 1.59 hos Betsson

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.