Joakim Östman|7 februari, 2023, 12:34

Jag väljer att spela på PSG i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • PSG har vunnit fem av det sex senaste Le Classique.

  • PSG har varit Ligue 1 starkaste lag på bortaplan under säsongen.

  • PSG kommer från två-raka segrar i ligaspelet.

  • PSG har vunnit 77,3% av deras Ligue 1 matcher.

  • PSG har ett starkare lag och lägger oftast i en ytterligare växel i Le Classique.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

PSG vinner hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Skadeläge att hantera 

PSG är tillbaka på rätt spår igen med två-raka segrar i Ligue 1 och med det har huvudstadslaget ett åtta-poängs försprång i tabelltoppen. När åttondelsfinalerna även närmar sig i Champions League ser Christophe Galtiers-lag ut att växla upp. Segrarna på sistone har dock blivit kostsamma och det finns ett jobbigt skadeläge för PSG att hantera inför kommande tungvikts möten.

Under föregående vecka blev vi varse om att Kylan Mbappe kommer missa åtminstone första mötet mot Bayern München i Champions League. Sedan tidigare hittas även Neymar, Presnel Kimpembe, Sergio Ramos och Nordi Mukiele på skadelistan. PSG har likväl en bred trupp och Christophe Galtier kommer kunna ställa upp med en slagkraftig elva i kommande möten.

Marseille startade om ligaspelet starkt med tio av tolv möjliga poäng efter VM-uppehållet, med ett starkt transferfönster bakom sig i januari började saker och ting se väldigt bra ut under tränare Igor Tudor som rekryterades i somras.

Inför helgens ligamöte mot Nice klev Marseille in som favoriter men det skulle bli ett rejält bakslag hemma på Velodromen. Marseille ägde stora delar av matchen men gästernas effektivitet skulle visa sig och trots att xG slutade 2,61 – 1,48 åkte Nice från mötet med tre-poäng. Slutsiffrorna skrevs till 1-3 och även fast Marseilles prestation var hyfsad släppte de iväg PSG ytterligare i  tabelltoppen.

Enormt övertag i Le Classique

Le Classique står för dörren när det är dags för åttondelsfinal i Coupe de France på onsdagskvällen. Sett till form är Marseille och PSG två jämnbördiga lag och i det fem senaste Ligue 1 matcherna har de båda spelat hem tio-poäng.

Hemmaplansfördelen för all del men när PSG kommer till Stade Vélodrome ska gästernas hållas som favoriter. Le Classique är ett möte PSG har kommit att tok dominera över det senaste säsongerna och de har vunnit fem av det sex senaste inbördes mötena. När PSG dessutom endast förlorat ett av det 26 senaset mötena mot Marseille kan man onekligen inte blunda för vilket enormt övertag de haft.

Skadebekymmerna är visserligen påtagliga i PSG men truppens bred är onekligen tillräckligt stark, när Le Classique mötena väntar brukar även allt som oftast PSG höja sig.

PSG har ett starkare lag och i Ligue 1 har Christophe Galtier mannar vunnit 77,3% av deras matcher under säsongen. Givet förutsättningarna synas därför att PSG-vinner och när oddset dessutom når upp i väldigt fina 2,17 är det bara att ta vara på spelvärdet!

fotboll, Coupe de France
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:10
Marseille - PSG
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.