Erik Norin|7 februari, 2023, 11:00

Jag väljer att spela på målen för bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Modo har släppt in två mål eller fler i nio av sina tio senaste matcher.

  • Västerviks nye tränare Nichlas Falk debuterar i den här matchen och spelarna vill visa direkt vad man går för.

  • Modo har betydligt sämre form än tidigare på säsongen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Västervik över 1,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Formen inte på topp

Serieledningen är intakt för Modo, men för tillfället spelar inte laget som en serieledare. Flera nyförvärv in i truppen har rubbat balansen lite samtidigt som det också är mycket troligt att man ligger i en hårdare träningsperiod för att göra sig extra redo inför det slutspel som man troligtvis går in i som etta i tabellen med hemmaplansfördel genom hela slutspelet. Ser man till formtabellen sensaste fem matcherna så har man endast tagit sju poäng och på den här perioden har man också släppt in 13 mål, ett snitt på 2,5 mål per match.

Linan 1,5 mål är heller inte jättehög. Trots att Modo är serieledare och under säsongen hade en period med 16 raka segrar, där allting flöt perfekt så har man släppt in två mål i 26 av 40 matcher den här säsongen. Ser man till de tio senaste matcherna så har man släppt in minst två mål i nio av dessa matcher och i den matchen man inte gjorde det, så mötte man Vita Hästen, där man vann efter förlängning i en match där motståndarna var värda fler mål än det man gjorde.

Ny tränare på plats

Västervik kommer från en väldigt tung säsong såklart och till sist så sparkades tränaren Martin Gudmundsson. Efter det har tre nya transatlanter värvats in och nu är också nye tränaren Nichlas Falk på plats och gör här sin första match som tränare i Västervik. Falks uppgift är självklart att rädda kvar Västervik i Hockeyallsvenskan och spelarna måste redan från början imponera på honom för att få speltiden de vill i de resterande matcherna och troligtvis i ett kommande kvalspel, då det fortsatt är långt upp till säker mark.

Spelar man ett målspel behövs det också spelare i form hos de som ska göra dem och det har för tillfället Viktor Öhman. Sju poäng på de sju senaste matcherna, där fem av dem är mål. Öhman har varit Västerviks i särklass bästa spelare den här säsongen och har trots placeringen i tabellen gjort 16 mål, förhoppningsvis gör han ytterligare här. Västervik har löst spelet i 25 av sina 42 matcher den här säsongen och linan är som sagt inte jättehög, jag tror man gör två mål inför sin nya tränare här.

ishockey, hockeyallsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Modo - Västervik
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.