Joakim Östman|7 mars, 2023, 13:00

Jag väljer att spela på att PSG gör mål & Bayern München går vidare. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bayern München fick med sig ett bra resultat från förstamötet i Paris.

  • Bayern München var det klart bättre laget senast och på hemmaplan har det en fantastisk statistik i europaspelet.

  • PSG kommer sakna Neymar i returen vilket är ett tungt bakslag.

  • PSG måste gå framåt och att fransmännen lämnar planen mållösa känns otänkbart.

  • PSG visade i förstamötet att det trots en medioker prestation kan såra Bayern München offensivt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Antiklimax till match

Att åttondelsfinalen mellan PSG – Bayern München var mötet vi alla såg fram emot mest inför utslagsrundan var det inget snack om. När lagen därför drabbades samman i Paris för förstamötet var förväntningarna högt ställda men det skulle komma att bli lite av ett antiklimax till match. 

Bayern München kontrollerade det mesta utan att hitta den där sista passen i offensiv tredjedel för att komma till heta målchanser. Att Julen Nagelsmann likväl kunde vara nöjd med prestation på bortaplan kan vi konstatera. Bayern München skulle också hitta det så viktiga målet och när dubbelmötet vänder till Tyskland är den röda maskinen i ledning.

Ur en PSG synvinkel blev inte hemmamötet som tänkt och som så ofta förr hade de svårt att hitta den optimala balansen i laget. Att Kylian Mbappe dessutom saknades från start gjorde inte situationen lättare och det var inte för ens just nämnda Kylian Mbappe kom in på plan PSG skulle börja skapa chanser.

PSG hittade också kvitteringsmålet vilket dock blev bortdömt för en knapp offside och mot matchens sista 10-minuter kändes det som en tidsfråga innan målet skulle komma. Bayern München höll dock ut och trots att vi även minns Lionel Messis chans som han troligtvis sätter nio av tio gånger är det tyskarna som har slagläge inför returen.

Grymt facit 

Bayern München och PSG har efter det förstamötet i Paris gjort jobbet i respektive ligaspel, bortsett från att Bayern München förlorade ligamötet helgen efter mötet mot PSG har båda lagen gått rent. Formmässigt är det därför två lag som ser bra ut inför returen och det kommer bli en fantastisk duell på Allianz Arena.

Förutsättningarna inför returen är lätta och med ledning från Paris behöver Bayern München ”bara” undvika att förlora för att ta sig vidare. Att förlora på hemmaplan är något vi sällan ser Bayern München göra särskilt i europaspelet och givetvis är det favoriter att ta sig vidare. En kuriosa är även att Bayern München efter att vunnit förstamötet i en Champions league åttondelsfinal inte missat att avancera sedan säsongen 2010-2011. 

För PSG är det trots allt så att de bara är ett mål bakom för att ta dubbelmötet till en förlängning och Christophe Galtiers-lag visa senast med Kylian Mbappe på plan att de kan hota framåt. PSG både måste och kommer gå framåt och det är i offensiven styrkan finns och kanske kan avsaknaden av Neymar göra att balansen i laget blir något mer stabil. 

Givet förutsättningarna förväntar vi oss en dramatisk upplösning och även fast vi synar att Bayern München kommer lösa avancemanget kommer inte PSG ge sig utan en kamp. Att PSG kommer hitta nätet känns självklart men här synas att Bayern München likväl är det något starkare laget, inför hemmapubliken tar sig därför tyskarna vidare. Vilket ger oss en trevlig dubbel till spelvärda oddset på 1.61!

fotboll, Champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Bayern München - PSG
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.