Daniel Jacobsson|7 april, 2024, 10:30

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Djurgården har övertygat under senare delen av försäsongen och premiären mot Blåvitt blev en transportsträcka mot tre poäng.

  • Häcken förlorade sin premiär på hemmaplan mot Mjällby.

  • Flera frågetecken i Häcken inför Djurgården borta. Layouni är en av spelarna som har saknats i veckan.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Numret bättre

Djurgården är den stora utmanaren till Malmö FF den här säsongen. Det har vi fått se prov på redan under cupspelet på försäsongen och stockholmarnas premiärmatch på Gamla Ullevi blev en lång transportsträcka mot tre poäng. Djurgården körde över Blåvitt efter att hemmalaget dragit på sig ett hjärndött rött kort efter dryga 30 minuter. Spelarna som det pratats upp om inför den allsvenska säsongen levererade direkt. Den fd landslagsmannen Marcus Danielson fick chansen från straffpunkten och visade vilken kyla han har – även i år. Lucas Bergvall är en egen klass innan resan till London i sommar.

Nu väntar en hemmapremiär som man verkligen sett framemot. Djurgården kommer – utan tvekan – att styra den här matchbilden. Gästerna får inte ordning på det ännu under den nya tränaren. Djurgården ser ut att ha växlat upp rejält inför den här säsongen och trots att det ser ganska omöjligt ut att utmana MFF i toppen, så är man det laget som åtminstone kommer vara närmast. Värdarna tar vara på alla frågetecken i Häcken den här måndagen och vinner säkert.

Frågetecken

Häcken har gjort ett par lyckade säsonger på rad senaste åren. Nu har tränarbytet gjorts och det kommer såklart ta tid innan Pål Arne Johansen får ordning. Det är inte helt lätt att ta över den här klubbens skuta efter så många fina år under Per Mathias Högmo. Häcken har visat sig ha problem med att få ordning på saker och ting under försäsongen och åkte ut cupspelet med besked. Sedan stod man där förra helgen, inför den stora hemmapremiären, och lyckades inte heller då imponera. Trots stort övertag bollmässigt så lyckades man inte ta sig till de riktigt heta lägena. Uddamålsförlusten, där Häcken blev mållösa, svider inför resan till Stockholm.

Nu vet man om att det kommer bli ännu tuffare. Här kommer man inte få styra och ställa precis som man vill och när läget inte är helt under kontroll i göteborgarnas läger blir det väldigt svårt mot ett lag som Djurgården. Under veckan har det dessutom kommit fram en del frågetecken i truppen. Amor Layouni, som är en stor nyckelspelare i offensiven, har saknats från träning och är osäker inför mötet på Tele2 Arena. Det finns massvis med ersättare av god kvalitet i det här laget, men frågan är om man prickar rätt just den här dagen.

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 19:10
Djurgården - Häcken
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.