Joakim Östman|7 maj, 2022, 09:00

Jag väljer att spela på Atletico Madrid i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Atletico Madrid behöver ta tre poäng med tanke på topp-4 striden och här slår motivation klass.

  • Atletico Madrid är alltid starka hemma på Wanda Metropolitano.

  • Frågetecken riktas hur bra Real Madrid mentalt/fysiskt kommer vara i detta mötet efter veckans urladdning i Champions League.

  • Real Madrid kröntes till mästare i föregående omgång och har därför inget att spela för av poängmässiga skäl.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Atletico Madrid att vinna hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Makalös vändning

Att sätta ord för Real Madrids Champions League spel denna säsongen är inte helt lätt. Från att i stort sett varit uträknade i såväl åttondelsfinal, kvartsfinal och semifinal, har gång på gång Real Madrid visat att de är kungarna av denna turneringen. Inför semifinal returen senast befann sig Real Madrid i ett ett-måls underläge och med tanke på att att Manchester City stod för motståndet så läget inte helt lätt ut. Real Madrid hade också väldiga bekymmer med att hitta målchanser i matchen, när det dessutom istället var Manchester city som gjorde 0-1 i den 73e minuten kändes dubbelmöte avgjort. Real Madrid var ett uträknat lag men som så ofta förr hittade Los Blancos en väg tillbaka in i matchen. På en minut och sexton sekunder hade Real Madrid genom deras två första skott på mål vänt påmatchen och med det väntade ett förlängningsavgörande. Väl där utnyttjade Real Madrid momentumet och från straffpunkten satte Karim Benzema 3-2 och med det var den makalösa vändningen ett faktum.

För söndagens hemmalag Atletico Madrid har de gått desto tyngre på sistone och inför det sista omgångarna riskerar de att bränna en topp-4 placering. Atletico Madrid har från deras fjärdeplats bara tre-poängs marginal ner till Real Betis på femteplatsen och läget är minst sagt prekärt. Ser vi dessutom till formen kan vi konstatera att Atletico Madrid kommer från två segerlösa matcher. Endast en poäng bärgades mot Granada och senast blev det till och med förlust mot Athletic Bilbao. Atletico Madrid har även ett mardrömslikt spelschema kvar i La Liga och slutfasen kommer onekligen testa karaktären på Diego Simiones mannar.

Motivation slår klass

Att värdera hur tufft ett spelschema är så här sent på säsongen är inte helt lätt då lagens motivation är så olika på slutet av en säsong. Vi kan dock konstatera att Atletico Madrid återstående matcher ser väldigt tuffa ut då de går upp mot Real Madrid, Mallorca, Sevilla och Real Sociedad. Atletico Madrid har heller inte råd att tappa särskilt många poäng om det ska bärga en topp-4 placering. Vilket är vad allt handlar om för Diego Simiones mannar då allt annat vore en kortsiktig katastrof för klubben. Med detta sagt blir första uppgiften söndagens derby mot Real Madrid och här är Atletico Madrid i princip tvungna att ta tre poäng.

Jag anser dock att möta Real Madrid nu inte kunde kommit lägligare för Atletico Madrid, trots svårigheterna Atletico Madrid har haft mot Los Blancos synar jag att de har en bra möjlighet här. Givetvis är alltid Real Madrid ett mardrömsmotstånd men med tanke på urladdning de hade i veckans Champions League fight, synar jag att Los Blancos kommer ha svårt att ställa om fokuset till helgens derbymatch. Lägg där till att Real Madrid säkrade ligatiteln i föregående omgång och med det har de därför poängmässigt inget att spela för här. Slentrianmässigt brukar man slänga ur sig att motivation slår klass men i detta fallet tror jag att det blir utfallet. Atletico Madrid behöver ta tre poäng och hemma på Wanda Metropolitano är det alltid starka. Givet dessa förutsättningarna synas därför Atletico Madrid-segern till ett väldigt spelvärt odds!

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Atletico Madrid - Real Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.