Axel Olsson|7 maj, 2024, 09:35

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det var händelserikt när dessa möttes i Italien. Första mötet slutade med hela fem mål.

  • Fiorentina vilade flera nyckelspelare i helgens match mot Verona.

  • Club Brugge har öst in mål i belgiska ligan och jagar nu en kvittering.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Fortfarande med i matchen

Sett till hur det första mötet utspelade sig ska Club Brugge vara nöjda med deras insats. Det var en jämn första halvlek som stod och vägde, trots en 2-1 ledning till Fiorentina. Man trodde att spiken i kistan kom när Brugge drog på sig ett rött kort i den 61:e matchminuten, men istället lyckades laget kvittera bara ett par minuter efter. Det visade prov på en rejäl vilja i den andra halvleken trots undertalet. De hämtade upp 2-2 och höll detta resultatet fram till den 91:e matchminuten då Nzola satte 3-2 målet.

Trots förlusten var det alltså en stark kämparinsats av Club Brugge, efter utvisningen hade resultatet mycket väl kunnat rinna iväg betydligt mer än såhär. Nu är det fortfarande väldigt jämnt inför returen och Club Brugge är starka i hemmaborgen. Väl i den belgiska ligan öser de in mål – de har gjort hela 80 mål på 37 omgångar. Hemmalaget jagar ett mål och desperationen kommer att växa sig allt större ju längre in i matchen vi kommer. De kunde få hål på Fiorentina med bara tio man, därmed tror vi att Brugge har goda chanser att hitta nätet under onsdagen också. Fiorentina är favoriter och Brugge har ingenting att förlora i detta skedet.

Finalen i sikte

Fiorentina är fortsatt utanför topp 7 i italienska Serie A. Med det sagt är en Europa-plats långt ifrån självklar, men deras framtåg i Conference League-slutspelet har givit en annan ingång. De har en ypperlig möjlighet att vinna en Europa-turnering, samtidigt som den titeln skulle säkra spel ute i Europa tills nästa säsong. Med det sagt är det inte konstigt att Fiorentina prioriterar detta slutspelet framför ligan.

Italienarna har satt sig i en bra sits efter 3-2 segern mot Club Brugge. De hade ett rejält tryck i den andra halvleken och hade kanske hoppats på att utnyttja det ännu bättre än vad dem gjorde. Men de är i ledning och laget valde att vila flera nyckelspelare i helgens match mot Hellas Verona. Gästerna är redo att köra och de har en väldigt bra form i den här turneringen. Fiorentina är obesegrade i elva raka CL-matcher – de har kapaciteten för att såra detta Club Brugge ännu en gång och knipa finalplatsen. Vi tror att gästerna utnyttjar hemmalagets framfusighet och hittar nätet återigen!

fotboll, Conference league
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:45
Club Brugge - Fiorentina
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.