Jag väljer att spela på över 2.5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • När lagen senast ställdes mot varandra vann Sirius med 3-1.

  • Hammarby har släppt in mål i tre av sina fyra inledande matcher.

  • Borta mot topptippade Häcken gjorde Sirius både ett och två mål.

  • Efter en svag start är Hammarby pressade att satsa framåt för att ta tre poäng.

  • Sirius har gjort mål i samtliga av sina fyra inledande matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 2.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Har mer att ge i offensiven

Hammarby som de senaste säsongerna satsat stort har fått en mardrömsstart på den allsvenska säsongen. Efter fyra spelade matcher står man på endast fyra poäng, vilket är åtta mindre än serieledande Djurgården. De grönvita som inför säsongen var tippade till att utmana om SM-guldet har långt ifrån imponerat. Visst, spelschemat har varit tufft med matcher mot bland annat Malmö, AIK och Häcken men om man ska konkurrera i toppen av tabellen måste man plocka poäng mot alla lag. Precis som de senaste säsongerna har Hammarby haft en del problem i det defensiva spelet. I tre av sina fyra inledande matcher har man släppt in mål, dessutom ganska många, tre mot Malmö och två mot AIK. Hållen nolla mot Sirius? Långt ifrån säkert!

Mer förvånande är att Hammarby inte riktigt fått igång sitt offensiva spel. Man gjorde två mål mot både Malmö och Mjällby men sedan dess har man bara gjort ytterligare ett. Med de spelare som huserar på de offensiva positionerna i Hammarby ska man kunna få ut mycket mer. Vi vet från tidigare säsonger att Billborn vet hur man spelar anfallsfotboll och enligt oss är det bara en tidsfråga innan det lossnar. Det kanske inte blir någon islossning men hemma mot Sirius ska Hammarby stänka ditt någon boll.

Fortsätter att överraska

Fyra omgångar in på säsongen får Sirius ses som en av de största överraskningarna hittills. Uppsalalaget hade en stark fjolårssäsong men efter flera tunga spelartapp och rotation på tränarposten var förväntningarna inför säsongen låga. Sirius har överträffat förväntningarna med råge och än så länge ser man minst lika bra ut som i fjol. Med sina åtta inspelade poäng är man trea i tabellen före lag som Malmö, Norrköping och Göteborg. Spelschemat har dessutom varit ganska tufft för Sirius som både plockat poäng mot både topptippade Norrköping och Häcken. Kan man ta poäng mot ytterligare ett topptippat lag på lördag? Hammarby borta är en tuff match men här kan Sirius mycket väl skrälla och få med sig poäng.

Närmast blev det en pinne för Sirius när man spelade 1-1 hemma mot Kalmar. Stundtals var Sirius pressade av ett Kalmar som också imponerat men överlag gör Sirius en bra match. Man har ett tryggt grundspel och flera riktigt intressanta spelare över hela banan. Nyförvärvet från Göteborg, Christian Kouakou, har redan gjort två mål, Marcus Mathisen har axlat rollen som central mittfältare på ett utmärkt sätt och Jacob Ortmark har både fått assistera och göra mål. Mot ett Hammarby som inte imponerat i defensiven finns det stora möjligheter för Sirius att göra mål. Frågan är däremot om man lyckas stå emot motståndarnas offensiv? Vi tror på en målrik historia och klickar i att det blir över 2.5 mål!

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 15:00
Hammarby - Sirius
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.