Daniel Jacobsson|7 maj, 2022, 11:55

Jag väljer att spela på Kalmar i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kalmar är starka på Guldfågeln.

  • Kalmar spelar en fotboll som domineras av ett stort bollinnehav.

  • Kalmar vann senast lagen möttes här.

  • Kalmar har bara förlorat ett av sina fyra senaste möten med Hammarby på Guldfågeln.

  • Hammarby fick ”bara” kryss mot Malmö senast och tog ut sig en hel del. Nu måste man ladda om fullständigt. Mycket skiljer den här matchen och senaste.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Kalmar +0,5 hos Svenska Spel

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Henrik Rydström

Kalmar FF tog en bragdartad seger borta mot IFK Göteborg senast efter ett sent segermål av Romario. Brassen som är helt avgörande för KFF den här säsongen med allt vad det innebär. Henrik Rydström älskade det han såg i Göteborg, åtminstone i andra halvlek då han förstod att någon Barcelona-fotboll inte skulle lösa tre poäng där. Det blev tillslut lyckat och det var därför en extra tung seger för Kalmar, som nu laddar om inför hemmamatchen mot Hammarby. Ett stockholmsgäng som är obesegrat men absolut inte oslagbara såhär långt. Känner jag Rydström rätt har han alla nycklar han behöver för att åtminstone sätta sprätt i Hammarbys huvuden.

Oliver Berg, Romario och övriga nyckelspelare blir såklart väldigt tunga i dessa mötena. Här måste dessa prestera på en hög nivå och föra det vidare till övriga laget. Romario styr det mittfält som skall styra matchbilden mot detta Bajen. Jag tror att man har goda möjligheter att bli nästa lag som plockar poäng från serieettan här. Hammarby har inte visat sitt starkaste jag ännu och dessutom inte haft något speciellt svårt spelschema förens senast. 1X är en chansning jag tror ganska starkt på!

Kan man ställa om?

Första poängtappet för Hammarby den här säsongen är nu ett faktum. Det blev ”bara” oavgjort mot ett skadedrabbat Malmö senast och det bäddar för ytterligare ett poängtapp enligt mig. Bajen har såklart startat säsongen väldigt starkt i och med serieledningen och den obesegrade tiden. Här kommer det dock ställas inför prov på nytt. Malmö krysset sa mig inte speciellt mycket mer än att det var ett bättre lag man mötte, men nu väntar ett lag som man måste byta matchbild emot då Kalmar inte kommer anpassa sig efter Hammarby. Henrik Rydström kan bli en tuff nöt att knäcka för Milos Milojevic.

Nahir Besara, Williot Swedberg och övriga frontnamn i Bajen har presterat över förväntan såhär långt och det är inte ofta man fortsätter göra det över en mycket lång tid. Senast gick Bajens offensiv mållösa trots att man var favoriter mot Malmö med flertalet avbräck. Nu väntar ett Kalmar som kommer från en sen och mycket tung vinst i Göteborg och som har självförtroende. Alla vill slå Bajen och för Bajen själva kan det bli svårt att ladda om från senast. Här kommer det inte riktigt bli samma njutning av omgivningen och sånt där. Kalmar borta är ingen lätt uppgift och speciellt inte när Guldfågelns matta inte bjuder upp.

fotboll, allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 17:30
Kalmar - Hammarby
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.