Joakim Östman|7 maj, 2022, 10:00

Jag väljer att spela på att Manchester City vinner och håller nollan i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av det fem senaste inbördes mötena.

  • Jag förväntar mig en reaktion från Manchester City på veckans uttåg ur Champions League.

  • Manchester City har vunnit 76% av deras hemmamatcher i Premier League.

  • Manchester City har endast släppt i tretton mål på deras sjutton spelade hemmamatcher i Premier League.

  • Newcastle har bara gjort sexton mål på deras sjutton spelade bortamatcher i Premier League.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ett uttåg som känns

Manchester City har under det senaste säsongen gått stenhårt för att vinna Champions League. Efter finalförlusten i fjolårets säsong såg Manchester City ännu en gång denna säsongen ut att vara på väg till final i turneringen. Manchester City åkte till semifinal returen mot Real Madrid med en ett-måls ledning med sig från det första mötet från en match de i stort sett dominerade. Manchester City gjorde också länge vad som krävdes i returen och Real Madrid skapade ingenting. Istället var det Manchester City som i den 73e minuten gick upp i ledningen med 0-1 och där vara nog många inklusive mig själv övertygade om avancemanget. Manchester City var också gång på gång nära att utöka ledningen men allt kändes likväl avgjort. Då förändrades allt, på en minut och sexton sekunder hade Real Madrid genom deras två första skott på mål vänt matchen och med det väntade ett förlängningsavgörande. Väl där utnyttjade Real Madrid momentumet och från straffpunkten satte Karim Benzema 3-2 och Manchester Citys uttåg var med det ett faktum.

Storsatsande Newcastle har onekligen fått ordning på säsongen sedan tränarskiftet skedde och Eddie Howe klev in som ny tränare. Newcastle har gått från bottenstrid till väldigt säker mark i Premier League och mycket ser lovande ut. Newcastle hittas på en tiondeplats och med tre återstående omgångar kan vi konstatera att de inte längre har mycket att spela för. Likväl har Newcastle på inget sett checkat ut ännu och fram till förlusten senast mot Liverpool var Eddie Howes mannar upp i fyra raka segrar.

Titelstrid

Bortsett från för Newcastle återstår det fyra omgångar för det flesta lagen i Premier League. Där fokuset riktas på titelstriden vi har kommit att få mellan Manchester City och Liverpool. Endast en poäng skiljer lagen åt till Manchester Citys fördel och Pep Guardiolas lag är med det i förarsätet. Manchester City har därför inte råda att tappa momentumet i ligaspelet trots att veckans uttåg i Champions League givetvis var brutalt. Det tror jag inte heller kommer hända och det som oftast är signifikativt för det bästa lagen är hur snabbt det lyckas ställa om mentalt på från nederlag. Manchester City är vanligtvis hänsynslösa i matchen efter ett nederlag och det förväntar jag mig att vi får se i söndagens fight.

Medans många verkar ha åsikten att veckans uttåg kommer slå hårt på Manchester City även i helgens Premier League omgång, har jag åsikten att det snarare kommer bli tvärtom. Jag synar att vi kommer få se en reaktion från Manchester City och med det sagt ser jag inte Newcastle störa. Manchester City har tillsammans med Liverpool hållit en egen klass säsongen igenom och här förväntar jag mig inget annat än en City-seger. Det rekommenderade spelet blir därför att Manchester City vinner och håller nollan i söndagens match. Det spelet sitter i fyra av det fem senaste inbördes mötena och givet förutsättningarna synas en komfortabel City-seger!

fotboll, Premier league
|
units: 3/5 - spelstopp: 17:30
Manchester City - Newcastle
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.