Axel Olsson|7 maj, 2024, 09:30

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Peterborough gjorde flest mål i hela League One.

  • Ett tidigt mål kan öppna upp den här matchbilden. Antingen behöver Oxford tänka mer framåt eller växer Peterboroughs desperation vid ett två måls underläge.

  • I hemmaborgen snittar Peterborough på egen hand 2,4 mål/ligamatch.

Upp till 1500 kr spelkrediter

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Finns offensiv kvalitet

Peterborough är i underläge inför returen mot Oxford United. Det är en helt avgörande match där endast ett av lagen kan avancera vidare till playoff-finalen, där en Championship-uppflyttning står på spel. Det är två lag som presterat väldigt likvärdigt under den här säsongen, men efter det första mötet är det Oxford som hittas steget före. Dock ligger Peterborough endast under med ett mål och nu väntar en viktig returmatch.

Hemmalaget har visat en tydlig spets i offensiven och särskilt på hemmaplan. Efter 46 omgångar utav League One, var det just Peterborough som gjorde flest mål av samtliga lag. Väl i hemmaborgen snittar Peterborough hela 2,4 gjorda mål/ligamatch, vilket är ett väldigt starkt facit. Undertecknad tror därmed inte att hemmalaget går mållösa i onsdagens batalj, särskilt inte när de är tvungna att hitta nätet för att gå vidare. Nån gång under matchen måste de satsa framåt och de har den offensiva kvaliteten för att spräcka målbubblan mot Oxford.

Försvaret står inför en utmaning

Oxford sitter som sagt i en klart bättre sits, men det kan förändras snabbt. Ett tidigt mål kan förändra den här matchbilden helt och hållet – vid en kvittering måste Oxford tänka mer offensivt, medan en två måls ledning till Oxford sätter en extrem press på Peterborough. Ett tidigt mål kan alltså öppna upp matchen rejält och båda lagen har offensiv kvalitet för att såra varandras försvar.

Oxford förväntas inleda den här matchen med ett defensivt tänk, men det ger även utrymme för att eventuellt använda sig av omställningsspelet. Eftersom det är en helt avgörande match kommer desperationen bli allt mer påtaglig ju längre in i matchen vi kommer. Vi förväntar oss en mer händelserik match jämfört med det första mötet där båda lagen inledde försiktigt. Hemmalaget kommer att trycka på och vi tror inte att Oxford spikar igen här, vilket betyder att de måste också tänka offensivt någon gång under matchen. Överspelet lockar i returen!

fotboll, League One playoff
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Peterborough - Oxford
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.