Joakim Östman|7 maj, 2022, 09:00

Jag väljer att spela på X2 i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre av det fem senaste inbördes mötena.

  • Sevilla behöver ta poäng för att fortsatt hålla avståndet neråt i topp-4 striden.

  • Sevilla har bara förlorat tre av deras sjutton spelade bortamatcher i La Liga.

  • Frågetecken riktas hur bra Villarreal mentalt/fysiskt kommer vara i detta mötet efter veckans urladdning.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

x2 hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Gav det en chans

Villarreals säsong har i stort sett kommit att handla enbart om spelet i Champions League, där de gång på gång stått för enastående insatser. Hela vägen till en semifinal var det ingen som förutspådde att Villarreal skulle ta sig, men likväl var det Unai Emerys mannar som gick upp mot Liverpool i när semifinalspelet drog igång. Efter första matchen på bortaplan där Villarreal förlorade med 2-0 kändes det dock avgjort. Visst levde fortsatt dubbelmöte men ur aspekten att Villarreal i stor sett var utspelade på Anfield krävdes ett mindre mirakel i returen. Inför hemmapublik på El Madrigal visade dock Villarreal att det verkligen tänkte ge det en chans. Villarreal stod för en storartad första halvlek och in i halvtid var hemmalaget i ledning med 2-0. Vi var därför i ett förlängningsläge inför andra halvlek men väl där tog kraften slut. I slutändan blev Liverpool för tunga och Jürgen klipps mannar vände på returen och vann tillslut matchen med 2-3. 

Hos söndagens gäster Sevilla har det varit desto mindre positiva rubriker på sistone. Kalenderåret 2022 har i stort sett varit ett fiasko hittills, där faktum är att Sevilla bara vunnit sex av deras femton spelade matcher i La Liga under det nya året. Med det har Sevilla gått från att hota Real Madrid i titelracet till att nu till och med riskera att tappa en topp-4 placering under slutfasen. Sevilla hittas likväl på en tredjeplats med sex-poäng marginal ner till antagonisterna Real Betis på en femteplats. Givet att det bara återstår fyra omgångar av La Liga ser därför läget fortsatt bra ut, men med tanke på formen under 2022 är det trots allt ett väldigt pressat Sevilla som går in i slutfasen.

Behöver poängen mer

Jag har länge varit en av Julen Lopeteguis kritiker då jag tycker man kan kräva bra mycket mer av Sevilla än han fått ut av de under säsongen. Allt handlar nu om att rädda en topp-4 placering och Champions League spel kommande säsong. Vi ska komma ihåg att Sevilla verkligen satsade under januarifönstret där de dels plockade in spelare men framförallt höll kvar deras toppspelare. Då tänker jag framförallt på båda mittbackarna Jules Koundé och Diego Carlos som båda ryktades bort. Med det sagt är pressen på Julen Lopetegui och Sevilla att rädda en topp-4 placering, tappar de även den under slutfasen synar jag att Julen Lopetegui kommer att få gå. 

Sevillas avslutning är även onekligen tuff sett till spelschemat och vi kan konstatera att det behöver poäng när det åker till El Madrigal på söndag. Helst behöver bortalaget tre poäng men givet Villarreals starka lag blir det inte helt lätt. Likväl har inte Villarreal imponerat märkbart i La Liga under säsongen och här ser jag Sevilla som favoriter ändå. Mest på grund av att iallafall jag riktar frågetecken hur mentalt redo Villarreal kommer vara här med tanke på urladdningen de stod för under veckan. Jag synar därför att Sevilla minst löser en poäng i söndagens möte och trots deras svaga 2022 klickas dubbelchansen här och med det tar Sevilla ett steg närmre att säkra en topp-4 placering.

fotboll, La Liga
|
units: 3/5 - spelstopp: 16:15
Villarreal - Sevilla
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.