Daniel Jacobsson|7 juni, 2023, 12:48

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Alavés är väldigt hemmastarka.

  • Alaves har inte förlorat någon av sina elva senaste hemmamatcher.

  • Eibar har problem. Hela sex försvarare är out inför returmötet.

Övertag

John Guidettis gamla gäng Deportivo Alavés är påväg uppåt i seriesystemet igen efter en säsong i Segundan. Den spanska andradivisionen skall plocka fram ett uppflyttat lag från playoffet. Det handlar om Alaves och Eibar på den här sidan och det här blir det andra och avgörande semifinalmötet. Alavés har kvalitet i mycket och när man vänder hem till hemmaarenan med ett oavgjort resultat finns det goda möjligheter. Den hemmastarka formen skrivs till elva raka matcher utan förlust, något som övertygar mig om att laget är favoriter.

Den offensiv som Alavés kan prestera är också avgörande i det här mötet. Motståndarna har rejäla avbräck och problem bakåt i banan, vilket öppnar för att hemmalagets anfallare kan bli hjältar här, till stor procent. Jag väljer att tro på den gamla svenskklubben och klickar i laget till handikapplinan -0,25. Spelet innebär att laget du spelar på bör vara lite starkare än sina motståndare men samtidigt inte tillräckligt starka för att spela rak vinst. Spelet innebär att du får halva din insats tillbaka om matchen skulle sluta oavgjort.

Enorm skadelista

Aj aj aj, Eibar. I efterhand skulle det vara väldigt bra med en seger i den första matchen mot Alavés. Så blev det inte, utan man åker till bortaplanen med helt jämna drag och en öppen matchbild. Eibar är ett lag som har kvalitet att tillhöra LaLiga, men när klubben drabbats av rejäl skadekris inför returen finns det inte mycket att glädjas över. En seger och avancemang här hade varit en stor skräll och väldigt imponerande. Vi tar inte förstora drag om det dock, Eibar saknar sex av sina nio försvarare i det här mötet.

Offensiven i hemmalaget kan därmed bli helt avgörande. Alavés har alla möjligheter att gå vidare här och Eibar får kämpa väldigt hårt om man skall lyckas. Det finns inget som är mer rätt än att gå på läget inför det här mötet och klicka hemmalaget. Rejält värde på värdarna inför returen på Mendizorroza.

fotboll, segunda
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Alaves - Eibar
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.