Axel Olsson|7 juni, 2023, 12:00

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Twente har sex raka segrar och gjort makalösa 21 mål framåt i dessa.

  • Sparta Rotterdam har givit Twente en rejäl kamp i deras senaste inbördes möten. Slutat med 3-3 och 1-1 i ligan.

  • Sparta Rotterdam behöver vinna på hemmaplan då Twente är den solklara favoriten sett över två möten.

  • Båda lagen har bjudit på svängiga matcher tidigare under playoff-spelet.

Stark hemmaform

I nederländska Eredivisie gör lagen som slutade mellan femte och åttondeplats upp om en sista biljett ut i Europa. Det laget som vinner playoff-spelet belönas med en plats i Europa Conference League. Vi är inne på det sista dubbelmötet och det är Sparta Rotterdam och Twente som tagit sig hela vägen hit. Playoff-finalen inleds på Het Kasteel och Sparta Rotterdam hoppas på en bättre prestation i hemmaborgen jämfört med i semifinalen. Då åkte de på en 0-1 förlust mot Utrecht som tog det hela till en nervkittlande straffläggning.

Det blev lyckosamt till slut men Sparta Rotterdam borde avgjort returmötet mycket tidigare. Sett över två möten var det en jämn semifinal där Utrecht också var värda att nå finalen och det var små marginaler som avgjorde till slut. Sparta Rotterdam har givit finalmotståndaren Twente en rejäl kamp i tidigare inbördes möten, däremot är det gästerna som är den tydliga favoriten. Det har blivit 3-3 och 1-1 när dessa två mötts i ligaspelet och det är en känsla som Sparta får ta med sig in till torsdagens batalj. Det är på hemmaplan som de behöver vinna då det kommer bli en väldigt tuff bortamatch i returen. Nu har Sparta sin chans att ta sig ut i Europa och vi tror iallafall att Rotterdam-fansen får jubla nån gång under matchen.

Sylvass offensiv

Klubbarna i Eredivisie brukar bjuda på en offensiv och böljande fotboll, vi förväntar oss inte något annat i det här finalmöte. Twente är givna favoriter sett över två möten och det är med all rätt enligt undertecknad. Gästerna har gått som tåget på sistone och deras offensiv har briljerat på en egen nivå. De har sex segrar i bagaget och gjort makalösa 21 mål framåt i dessa sex. Snacka om att tajma formen i ett viktigt slutskede och nu gäller det bara att ro båten i hamn.

Med deras sylvassa anfallsspel har vi svårt att se ett Twente som skulle gå mållöst ur det här mötet. Det är dock en tuffare bortamatch som väntar först och Twente ska absolut inte underskatta Sparta Rotterdam, som vi nämnde tidigare har det varit väldigt jämnt i tidigare inbördes möten. Sett till lägena Twente skapade i semifinalen mot Hereenveen borde Rotterdam-försvaret vara oroliga. Det slutade 6-1 till Twente efter två möten men det kunde lika gärna slutat med ett par mål till. Vi förväntar oss fart och fläkt i det här spännande finalmötet!

fotboll, Eredivisie playoff
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:00
Sparta Rotterdam - Twente
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.