Axel Olsson|7 juli, 2024, 16:30

Jag väljer att spela på Djurgården vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Norrköping har varit horribla i försvaret. Hela 32 insläppta mål på 12 omgångar.

  • Trots förlust i Stockholmsderbyt avslutades vårsäsongen starkt. Djurgården har vunnit sex av deras sju senaste ligamatcher.

  • Djurgården har ett mer komplett lag. Bättre i bägge ändarna av planen.

100% upp till 1500 kr gratisspel

Omsättningskrav: 1x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Riktigt svag vår

Det har minst sagt varit en tuff vårsäsong för IFK Norrköping. Det har varit en berg och dalbana där laget inledde svagt men såg sedan ut att vara påväg uppåt, men föll sedan ännu tyngre igen. Utifrån vad som förväntas av Peking har det varit en riktigt svag vår och laget hittas på en kvalplats nedåt. De avslutade våren med en oavgjord och fem förluster i deras sex senaste.

Det är inte bara förlusterna i sig, utan på vilket sätt som laget har förlorat sina matcher på. De har varit horribla i försvarsspelet och släppt in hela 31 mål på tolv omgångar. Det är ett oroväckande facit och med det sagt väntar en väldigt oviss höstsäsong. Peking har tagit in målvakten Mitov-Nilsson men annars har det inte hänt något mer på transferfronten. Alms gäng gör alldeles för mycket misstag i det bakre ledet och saknade all form av stabilitet innan uppehållet. De har säkert skruvat på en del taktiska aspekter under upphållet, men vi tror inte att de räcker till i måndagens återstart. Peking är helt enkelt alldeles för svaga för att mäta sig med Djurgården just nu.

Mer kompletta

Trots att förlusten mot Hammarby lämnade en bitter eftersmak innan uppehållet, stod Djurgården för en stark avslutning. De har vunnit sex av deras sju senaste ligamatcher. Djurgården känns som det enda hoppet för en eventuell guldstrid, men det ska till något extra om de ska ta ikapp det överlägsna Malmö FF. Vi tycker iallafall att Djurgården är på en bra plats just nu – de har fått fler alternativ i det offensiva spelet och det har varit efterlängtat.

I maj kom anfallaren Deniz Hummet igång rejält med poängproduktionen och stod bland annat för ett hattrick mot Brommapojkarna. Gästerna är helt enkelt bättre än Peking i bägge ändarna av planen. Danielsson var tillbaka i genrepet mot Sirius och det är oerhört viktigt för dem att få tillbaka sin lagkapten, även fast Tenho och Une Larsson är en bra allsvensk mittbacksduo. Stockholmslaget har vunnit fyra av deras fem bortamatcher den här säsongen och vi tror att de driver upp matchtempot på PlatinumCars Arena.

fotboll, Allsvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
IFK Norrköping - Djurgården
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.