Axel Olsson|7 juli, 2024, 17:30

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Fredrikstad imponerar som nykomling. Befinner sig på en fjärdeplats efter tolv omgångar.

  • Kristiansund ser förvånansvärt starka ut i det offensiva spelet. Fin målskörd för ett mittenlag.

  • Över 2,5 mål har suttit i sex av Kristiansunds åtta senaste matcher.

10 bet sport logga

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 8x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Vassare i offensiven än defensiven

Under måndagen tar EM-slutspelet en paus. Vi väljer därmed att rikta blickarna mot annat håll och tycks hitta spelvärde i norska Eliteserien. Det bjuds på ett nykomlingsmöte mellan Kristiansund och Fredrikstad. Det som gör det här nykomlingsmötet ännu mer intressant, är att båda lagen har imponerat sedan uppflyttningen. Kristiansund befinner sig på en niondeplats med 14 inspelade poäng. Det är dock oerhört jämnt på nedre halvan av Eliteserien – det är endast två poäng som skiljer mellan åttan Oslo och 14:e placerade Tromsö.

Med det sagt är det oerhört viktiga poäng som står på spel under måndagskvällen. Nykomlingen Kristiansund har framförallt imponerat i det offensiva spelet. De har en förvånansvärt stark målskörd sett till förväntningarna och har faktiskt varit starka i hemmaborgen. Det är mer försvarsinsatserna som svikit dem – Kristiansund har släppt in 21 mål på 13 ligamatcher. Därmed har ett bra offensivt spel inte räckt till poäng i alla matcher. Överspelet har suttit i sex av deras åtta senaste och vi tror återigen att anfallet visar sig från en bättre sida än vad försvaret gör. Överspelet synas.

Nykomlingen hakar på i toppen

Fredrikstad har imponerat ännu mer under den här säsongen. Nykomlingen har levererat så pass bra att de hakar på storklubbarna i toppstriden. I skrivande stund befinner sig Fredrikstad på en fjärdeplats i tabellen. Värt att notera är att samtliga topp 3-lag har spelat en eller två matcher mer än vad Fredrikstad har gjort. De har alltså läge att klättra ännu högre upp i tabellen och de har visat sig vara helt orädda på den här nivån.

Det är uppfriskande att se, då senast klubben spelade i högstaligan var år 2012. De har verkligen byggt upp någonting bra under den här tiden och vann andraligan bekvämt ifjol. Gästerna hade en sämre form på slutet av vårsäsongen, men har nu fått ladda om batterierna under uppehållet. De är vassa i sista tredjedelen och har inga bekymmer med att spela på resande fot. Fredrikstad går inte mållösa under måndagskvällen!

fotboll, Eliteserien
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Kristiansund - Fredrikstad
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.