Match: Halmstad BK-IK Frej (Superettan) | Speltips: Halmstad | Odds: 1,65 | Spelstopp: 18:59 | Spelbolag: Bethard

Det blev en halvbra dag igår, Häcken satt fint men Kalmar förlorade tyvärr med uddamålet och det blev därför inte full pott igen. Idag har jag hittat värde i Halmstad som jag tror ska vinna denna fighten men i övrigt hittar jag inte mycket av värde, inte konstigt när det är måndag.

Halmstad går som tåget i Superettan och frågan är om vi inte kommer få se dem i Allsvenskan redan tills nästa säsong? Idag kommer bottenlaget IK Frej på besök till Örjans Vall och där tror jag man får det väldigt, väldigt tufft. Halmstad spelar alltid bra på hemmaplan och det är få lag som klarar av att utmana laget där. Under de senaste tolv matcherna så är det endast ett lag som har fått med sig tre poäng och det är faktiskt, hör och häpna Degerfors av alla lag. I övrigt så har man vunnit i princip allt på hemmaplan i år och fler segrar där lär det bli. Nu jagar man platserna till Allsvenskan och vet att man är tvugna att vinna idag för att inte tappa mark.

IK Frej går verkligen inte som tåget, endast 19 inspelade poäng såhär långt och risken finns att man får ta klivet tillbaka till Division 1 när säsongen är slut. På slutet har man dock varit något bättre än tidigare, man har tagit poäng mot Syrianska men förlorade senast hemma mot GAIS med 1-2. Jag tror inte man har kapaciteten att utmana Halmstad på bortaplan och mötet i våras på Örjans Vall slutade med seger för Halmstad.

Halmstad är och ska vara klart bättre än IK Frej och då framförallt på hemmaplan, att man skulle få med sig poäng därifrån ska ses som en riktig skräll isåfall. Nu får vi 1,65x på Halmstad hos Bethard vilket jag tycker är helt okej med tanke på vilka lag som spelar. GL!