Match: Djurgården-Göteborg (Allsvenskan) | Speltips: Under 2,5 | Odds: 1,86 | Spelstopp: 19:00 | Spelbolag: Bethard

Med en ny tränare på bänken hoppas Djurgården kunna vända på den dystra perioden när Göteborg kommer på besök.

Efter förlusten mot Kalmar stod det klar att tränare Pelle Olsson får lämna sitt uppdrag, ny tränare för stockholmslaget är engelsmannen Mark Dempsey. Djurgården befinner sig i botten av tabellen, på 14:e plats närmare sagt. Man har endast 15 poäng på 16 spelade matcher och det är tydligt att något inte riktigt stämde eller stämmer i klubben. Blir det en vändning efter tränarbytet?

Göteborg kommer till Stockholm med två offensiva avbräck i form av Rieks och Engvall, och Aleesami har lämnat klubben för spel i Serie A och Palermo. För Djurgårdens del har man inga nya avbräck förutom skadade Radetinac och Mrabti. Djurgårdens största problem har varit offensiven, som verkligen inte fungerat under säsongen. Ranegie och Olunga har inte levererat målmässigt och avsaknaden av Sam Johnsson är väldigt stor.

Troliga startelvor:

Alvbåge,
Salomonsson, Bjärs, Rogne, Nordström
Smedberg-Dalence, Albaek, Eriksson, Ankersen,
Hysén, Boman

Kenneth Höie,
Tim Björkström, Kebba Ceesay, Omar Colley, Elliot Käck
Magnus Eriksson, Kevin Walker, Alexander Faltsetas, Othman El Kabir
Michael Olunga, Mathias Ranégie

Det gär är en väldigt oviss match på förhand. Göteborg är det bättre laget men Djurgården är i desperat poängbehov och kommer inte sälja sig billigt, det är mycket som står på spel för båda lagen. Det luktar kryss men jag fokuserar in mig på underspelet som jag finner stort värde i. Med en ny tränare är risken stor att vi får se ett nytänt Djurgården, som kommer att spela säkert och fokuserat som man gjorde senast mot Kalmar i ungefär 70 minuter. Men några olycksminuter förstörde kvällen för stockholmarna, med bland annat ett självmål. Dessutom är Göteborg ett väldigt försvarsstarkt lag med Bjärsmyr som general i backlinjen, för att inte nämna de offensiva avbräcken. Vi får hela 1,86 för under 2,5 mål och jag synar det! Här luktar det 0-0/1-1 på lång väg. Lycka till vid rygg!