Joakim Östman|8 januari, 2022, 11:18

Jag väljer att spela på Inter och Inter över 3 hörnor i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Inter har vunnit deras sju senaste Serie A matcher.

  • Lazio är ett extremt ojämnt lag.

  • Inter har löst över 3 hörnor i 100% av deras hemmamatcher i Serie A .

  • Inter snittar 6.56 hörnor per match på hemmaplan i Serie A.

  • Lazio snittar 4.60 hörnor emot sig per match på bortaplan i Serie A.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Inter & Inter över 3 hörnor hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Favoriter till Scudetton

Vintermästarna Inter har ännu inte fått spela deras första match efter uppehållet i Serie A. Detta eftersom hälsomyndigheterna i Bologna satte hemmalaget i karantän när Inter var besök tidigare under veckan. Det är ännu  inte bekräftat om matchen kommer få ett nytt speldatum eller om Inter kommer tilldelas alla tre poängen. Inter var före uppehållet seriens hetaste lag och det blir intressant att se om det bibehållit formen under uppehållet. Inter har verkligen fått det att funka med deras nya tränare Simone Inzaghi, det går även att påstå att Inter till och med spelar en bättre fotboll än förra säsongens mästarlag. Just nu tyder därför mycket på att Inter är favoriter för Scudetton även denna säsongen. De har iallafall återigen givit sig själva fina förutsättningar för att vinna Scudetton även denna säsongen.

Bortalaget Lazio har minst sagt haft en stökig första halva av säsongen. Det fortsätter nu deras projekt med Maruzio Sarri som klev in som ny tränare i klubben under sommaren. Ändringarna i spelet från tidigare tränare Inzaghi som nu leder Inter till Sarris sett att spela fotboll har inte varit helt lätt för Lazio. Det ska dock sägas att trots ett något knackande spel är ändå Lazio med i racet om europaplatserna. Inför detta mötet hittas Lazio på en sjätteplats med trettiotvå inspelade poäng. Maruzio Sarri fortsätter nu resan med hans lag och jag skulle bli förvånad om Lazio inte fortsätter ta steg i rätt riktning under våren.

Obesegrade på San Siro

Lazio inledde omstarten av Serie A i hemmamötet mot Empoli, matchen var otroligt sevärd och slutsiffrorna skrevs tillslut till 3-3. Matchen var även på många sätt signifikativ för Lazios säsong hittills, de har hela säsongen varit ett lag man inte vet vad man kommer få utav och så såg det ut att fortsätta även efter uppehållet. Jag ser därför Inter som givna favoriter i detta mötet, dessutom med tanke på att Lazio vann säsongens första möte finns det revansch från hemmalaget att utkräva. Även oddsbolagen håller Inter som givna favoriter och enbart spel på hemmasegern ger jag därför inte mycket värde för.

Jag väljer därför att krydda hemmasegern med att Inter även får mer än tre hörnor i matchen. Inter har sett över säsongen på alla sätt varit det klart starkaste av lagen och och på hemmaplan är detta en match de ska vinna. Inter har hittills under säsongen snittat 6.56 hörnor per match på hemmaplan, medans Lazio i sin tur snittar 4.60 hörnor emot sig per match på bortaplan hittills under säsongen. Inter är obesegrade hemma på San Siro där de alltid är starka och över tre hörnor har de dessutom löst i alla deras hemmamatcher under säsongen. Givet dessa förutsättningarna synas Inter-segern och de gör det med att få minst fyra hörnor i matchen.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Inter - Lazio
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.