Undertecknad finner spelvärde i mötet mellan Pixbo och Falun i kvällens SSL-match. Det är två lag med skickliga offensiver och när man nu drabbar samman i klassiska Wallenstamhallen så tror jag vi bjuds på en målrik historia!

Match: Pixbo Wallenstam – Falun IBF | Speltips: Över 2,5 mål första perioden | Odds: @1.62 | Units: 1 | Spelbolag: Svenska Spel | Spelstopp: 18:30

Starka mot topplagen

Göteborgslaget Pixbo är ett väldigt svårförutsägbart lag, där man blandar bländande insatser med betydligt svagare sådana. Grundstommen är dock stark och Eliasson är en mycket karismatisk tränare, och om man bara träffar rätt så kan man slå alla lag. Detta visade man bland annat prov på när dessa lag möttes under hösten. Då spelades matchen i Jalas Arena, en plats där de svartklädda Falun är erkänt starka men fick se sig besegrade med 9-10 efter förlängning. Pixbo har även passat på att slå Storvreta och Växjö på hemmaplan, så räkna inte ut dem ännu.

Inför den här säsongen så värvade Pixbo Wallenstam in spetsspelare som Andreas Stefansson och Gustav Fritzell (från AIK respektive Linköping). Dessa herrar har båda genererat ett poängsnitt på ca 1,5 poäng/match men känslan är att det finns minst ytterligare en nivå att hämta. På backsidan hittar vi offensivt skickliga spelare som Martin Östholm och Jens Milesson. Laget löser detta spel i 13 av 16 matcher denna säsong, vilket motsvarar en procent på ca 81,3%. De matcherna man inte klarade det var emot defensivt skickliga Dalen samt mot Lindås och Växjö (där den sista matchen definitivt hade tillräckligt med lägen för 3+ mål).

Offensiv briljans

Falun har en oerhört stark offensiv och det är verkligen ingen slump att man gjort i särklass flest mål framåt hittills denna säsong. På 16 matcher har det blivit 138 mål för fjolårets silvermedaljörer och man levererar verkligen på flera cylindrar. Nu senast så saknades världens bäste målskytt Alexander Galante Carlström men det syntes inte överhuvudtaget. Motståndarna Örebro, vilka förvisso ofta läcker bakåt, blev totalt demolerade och segersiffrorna skrevs till 14-1. Galante missade matchen på grund av att han hade krockat med sin radarpartner Rasmus Enström när de spelade fotboll på uppvärmningen (och då fått en smäll mot huvudet), men enligt tränare Brottman ska det inte vara några problem inför kvällens match. Räkna med att målsprutan är spelsugen och vill återta sin ledning i poängligan (vilket Johannes Wilhelmsson snodde åt sig efter förra omgången). Nätar han redan i första perioden månntro?

Ersättare i förstakedjan blev Adam Colling – nyförvärvet från Karlstad. Han fick verkligen utdelning och noterades för tre stycken mål. Självförtroendet är topp med andra ord. Även Omar Aldeeb, Malte Lundmark och många fler fortsätta producera framåt. Motståndarna kan aldrig slappna av, oavsett vilken formation som är inne på plan.

Falun är ett av ligans absolut målrikaste lag och löser detta spel i i 16 av 16 matcher (100%). Jag tror man vill ta kommandot från start och ösa på redan från början. Spelet sitter för övrigt även i sex av de sju senaste mötena lagen emellan, där höstens match slutade med 5 mål efter första 20 minutrarna.

Speltips: Över 2,5 mål i period 1

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Pixbo löser detta spel i 13 av 16 matcher denna säsong.

  • Falun löser detta spel i 16 av 16 matcher denna säsong. 

  • När lagen möttes i höstas så blev det fem mål redan i första perioden. 

  • Spelet sitter i sex av de sju senaste matcherna lagen emellan.

  • Målsprutan Alexander Galante Carlström bör vara tillbaka efter sin lindriga skada.

  • Pixbo har stått upp bra mot topplagen och jag tror definitivt man vågar gå framåt när tillfälle bjuds.

Detta spel finner jag hos Svenska Spel till trevliga 1.62. Jag investerar 1 unit.

Rygga till 1.62 hos Svenska Spel

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.