Joakim Östman|8 januari, 2022, 11:14

Jag väljer att spela på Sevilla i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i det fem senaste inbördes mötena.

  • Sevilla har vunnit fyra av deras fem senaste La Liga matcher.

  • Sevilla är extremt starka hemma på Ramón Sánchez Pizjuán.

  • Getafe har ryckt upp sig i La Liga, här blir de dock numret för små.

  • Sevilla har ett betydligt bättre lag och är givna favoriter på förhand.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Sevilla att vinna hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Skrällen senast

Getafe ryckte upp sig ordentligt före uppehållet och tränarbytet klubben stod för har verkligen givit effekt. Quique Sánchez Flores har kommit in och fått fart på sitt Getafe som är obesegrade i deras sex senaste La Liga matcher. De har dessutom vunnit tre av dessa matcher och med det för tillfället lämnat nedflyttningsplatserna. Senast stod Getafe för en ordentlig skräll när de på hemmaplan slog serieledarna Real Madrid med 1-0. Getafe fick med det en gyllne start efter vinteruppehållet och med segern skaffade de sig ytterligare marginal till nedflyttningsplatserna. Likväl är Getafe fortsatt i högsta grad inblandade i getingboet till bottenstrid efter deras katastrofala start på säsongen. Fortsätter dock Getafe på inslagen väg kommer de ha säkrat ett nytt La Liga kontrakt när säsongen ska summeras

Även Sevilla fortsätter att ta trepoängare och med hjälp av Getafe senast skaffade de åter kontakt med serieledande Real Madrid. Från andraplatsen har Sevilla fem poäng upp till Real Madrid, dock med en match mindre spelad vilket ger förhoppningar om att vi kan komma att få se en titelstrid. Sevilla var i fin form före uppehållet och om med två raka segrar sedan omstarten kan vi konstatera att formen tycks hållit i sig. Under veckan avancerade Sevilla även vidare till åttondelsfinal i Copa Del Rey efter en 0-2 seger mot Real Zaragoza.

Starkt hemmalag

Sevilla har cementerat deras plats som Real Madrids närmsta och troligtvis enda utmanare om denna säsongens La Liga titel. Ska de fortsatt vara en utmanare till titeln behöver trepoängarna fortsätta att komma. I detta mötet är Sevilla också givetvis givna favoriter trots att Getafe ryckt upp sig ordentligt på senare tid. Med tanke på segern mot Real Madrid senast har jag dessutom svårt att se Sevilla underskatta Getafe i detta mötet. Sevilla är även extremt starka hemma på Ramón Sánchez Pizjuán, där det på deras nio spelade hemmamatcher denna säsongen är obesegrade. De har dessutom vunnit sju av dessa matcher och på hemmaplan är Sevilla onekligen ett självsäkert lag.

Sevilla har haft ett ordentligt övertag på Getafe det senaste säsongerna och de har vunnit det fem senaste inbördes mötena. Getafe är dessutom mållösa i deras fem senaste möten mot Sevilla och med tanke på formen hos hemmalaget, tror jag att de får det tufft även denna gången. Sevillas form talar för sig själv och de har dessutom vunnit fyra av deras fem senaste matcher. Trots vissa avbräck i truppen är Sevilla laget ändå betydligt bättre och här ska de bara vinna. Givet dessa förutsättningarna klickas därför Sevillasegern, till ett mycket fint odds!

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:15
Sevilla - Getafe
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.