Vita Hästen ML hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 8/10 kl 09.45

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • BIK Karlskoga har fyra raka förluster och man har inte övertygat inledningsvis

  • Vita Hästen vann premiären borta mot Modo och utmanade tippade topplaget Björklöven in i det sista

  • BIK Karlskoga har släppt in 21 mål på sina fyra senaste matcher

  • En spelare som Marcus Sörensen har lyft Vita Hästens offensiv ett rejält snäpp

  • Vita Hästen vann tre av fyra matcher förra säsongen mot BIK Karlskoga

Jämna steg med topplagen

BIK Karlskoga är alltid ett lag som aspirerar på topplaceringar i HockeyAllsvenskan och som slåss om höga placeringar, så även i år enligt de flesta experter. Även fast man tappat oerhört mycket tyngd framåt så ska man fortfarande vara ett lag för toppen, något man inte alls visat än så länge. I premiären förlorade man mot Mora på hemmaplan och under onsdagen åkte man på en riktig käftsmäll. Värmlänningarna åkte upp till Timrå där man var totalt utspelade i första perioden. Efter 20 minuters spel stod det hela 5–0 och till slut vann Timrå med 7–1. Ingen drömstart på serien för BIK.

Det laget som kanske överraskat mest än så länge får nog ändå vara Vita Hästen. Efter en lite trevande försäsong var det svårt att placera det här laget, men det har man motbevisat hittills. I premiären mot Modo på bortaplan dirigerade man matchen från start och vann till slut med 5–2. I onsdags väntade match mot seriesuveränerna Björklöven och där höll man länge jämna steg vilket får anses som imponerande. Även fast det blev förlust i den matchen så tror jag ändå att man kan åka till Karlskoga under fredagen med positiva tongångar.

21 insläppta mål på fyra matcher

Det här blir lite av en vägskälsmatch för båda lagen. BIK Karlskoga måste börja vinna och kan man plocka hem en vinst här ser det lättare ut framöver. Förlorar man? Ja, då blir pressen på laget stort att städa undan en “måstematch” nästa vecka mot Väsby på bortaplan. För Vita Hästens del har man betydligt bättre tongångar med sig in till den här matchen och man kan spela med en helt annan känsla och lugn. Inledningsvis har man stört två förmodade topplag i Modo och Björklöven och en spelare som Marcus Sörensen har verkligen lyft laget ett extra snäpp.

Dessutom har en back som Niklas Folin tagit stora steg och visat att han har stor potential till att bära Vita Hästen till en bra tabellplacering i år. Jag tror att gästerna har goda chanser att störa BIK Karlskoga här som i vanliga fall hade ansetts som favoriter. Norrköpingslaget har haft många spelare som producerat framåt under två första matcherna och BIK Karlskoga har släppt in 21 (!) mål under två seriematcher och sista två träningsmatcherna man spelade. Det är helt klart ett hemmalag i gungning och jag tror att Vita Hästen kan fortsätta störa sina motståndare. Vita Hästen ML spelas till 1.90.

Speltips.se ger tipset:

Vita Hästen ML hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 8/10 kl 09.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.