Speltips:

Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Över 3.0 mål (Goal Line) hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 8/11 kl 12.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i sju av de senaste nio matcherna mellan lagen.

  • I det här spelet hade vi minst fått pengarna tillbaka i åtta av de nio senaste mötena.

  • Ständigt målglada möten mellan dessa två – där bägge besitter stora kvalitéer i den offensiva delen.

  • Bayern München ligger någon poäng efter och är i behov av tre poäng här. Lär gå för det från start!

  • Dortmund är mycket starka – men ser ut att sakna storstjärnan Marco Reus inför mötet, som missade Dortmunds CL-match i veckan.

Viktiga poäng

Bayern München fortsätter vara det ledande laget i Tyskland och en av de absolut största i Europa. I år har man gått lite tyngre, men det är absolut ingen kris i Bayern lägret. Man ligger på en stadig fjärde plats efter tio omgångar i ligan. Tio omgångar där man blandat och gett mycket vilket innefattat endast fem vinster för Kovacs lag. Ett ganska svagt facit och det blir inte klarare än att påstå att man kryssat tre matcher för mycket, samt förlorat onödigt mot lag som Frankfurt och Hoffenheim.

När Dortmund väntar på hemmaplan är det viktiga poäng på spel. Motståndet har en andra plats i Bundesliga och det skulle i och med en vinst här, krympa avståndet till toppen – och till och med gå om en viss motståndare. Läget i Bundesliga just nu:

  1. B Mönchengladbach – 22 poäng
  2. Dortmund – 19 poäng
  3. Leipzig – 18 poäng
  4. Bayern München – 18 poäng

Bayern München kom tillbaka från förlusten mot Frankfurt förra helgen, med att slå Olympiakos i veckans Champions League-gruppspel. Robert Lewandowski är i storform och lär ha en eller annan påverkan i lördagens stormöte.

Chans på förstaplatsen

Som ni såg ovanför är läget oerhört tight i Bundesliga. Det är flera lag som imponerat, medans de tippade storlagen tappat lite för mycket poäng under inledningen. Förväntningarna finns hos både Dortmund och München. Vi kommer utan tvekan få se två storlag som höjer standarden under fortsättningen och här sätter vi prägel på vilket lag som kommer få se starkast ut tills nästa gång lagen möts.

Jag skulle vilja säga att Dortmund har en bra chans att överraska Munchen här, trots att det oftast är hemmalaget i dessa fighter som tillslut drar längsta strået. Dortmund vann senaste mötet med 2-0 och det är också det enda som går under den klickande linan av nio senaste matcherna. Här tror jag dock på målkalas igen, då det är viktiga poäng på spel och det är mycket som måste bli bättre i bland annat hemmalaget. Dortmund är med största sannolikhet utan storstjärnan Marco Reus, som missade CL-mötet i veckan. Oklart hur länge han blir borta. Sätt er och njut – stormöte på g!

Speltips.se ger tipset:

Över 3.0 mål (Goal Line) hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 8/11 kl 12.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.