Speltips:

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Båda lagen gör mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 8/11 kl 10.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i två av Burnleys tre senaste.
  • Spelet sitter i fyra av West Hams fem senaste.
  • Båda lagen har ett okej snitt gällande mål, på gott och ont. Burnley har 1,27 gjorda och 1,64 insläppta mål per match. West Hams dito, 1,27 gjorda och 1,55 insläppta per match.
  • Ordinarie målvakt saknas i West Ham. Fabianski är skadad och ersättaren Roberto Jimenez har släppt in åtta mål på fyra matcher.
  • Burnley har lyckats göra hål på lag som Chelsea, Leicester och Everton. West Ham kommer å sin sida från en riktigt tuff period, i behov av att vända en negativ trend. Vinnaren går om förloraren. Kommer bli en tuff kamp med en svängig fotboll.

Måste hålla sig ovanför strecket

Burnley inledde riktigt fint under fjolåret. Men som det brukar vara för klubbarna av den lägre digniteten, så avtog den goda effekten och i slutändan blev det ”bara” en 15:e-plats i tabellen. Glädjande nog för deras del klarade de dock sig kvar i Premier League och i ärlighetens namn kunde det slutat illa. Snart har det spelats en fjärdedel av den här säsongen och man ligger just nu på plats nummer 14. Tre vinster, tre oavgjorda och fem förluster har det blivit för laget från Turf Moor och det genererar alltså tolv poäng. Och med tanke på att Premier League är så jämn, har man väldigt nära till nedflyttningsplats, men lika nära upp till en sjätteplats. Det kan svänga väldigt fort och för att slippa vara med och slåss nere i botten behöver man knipa en del poäng nu.

Matcherna lämnas inte alltid med fulla händer av poäng, dock tenderar matcherna att innehålla mål. I synnerhet den senaste tiden. Spelet, båda lagen gör mål, sitter nämligen i två av Burnleys tre senaste matcher. Man har gjort en del mål framåt, samtidigt som defensiven inte alltid sitter. Totalt 14 mål fram och 18 mål bak ger ett snitt på 1,27 gjorda och 1,64 insläppta per match. Det är just defensiven hos Burnley och West Ham som inte har imponerat och som kan bana väg för en målrik match under lördagen. Dessutom går vinnaren om förloraren i den här matchen och en tuff men svängig fotbollsmatch lär vara att vänta. Johann Gudmundsson och Danny Drinkwater missar troligtvis matchen.

Hemmalaget har kunnat göra hål på lag som Chelsea, Leicester och Everton, så varför inte nu mot ett sargat, försvarsvagt West Ham?

Ordinarie burväktare borta

West Ham såg ju ut att ha någonting på gång. En offensiv som kunde hota de flesta lagen var verkligen någonting att se upp för. Även om målen kommer i offensiv riktning, verkar man såras av den svaga defensiven. I dagsläget befinner West Ham sig på plats 13 i tabellen, en position ovanför Burnley. Och på sistone har man verkligen inte imponerat. Det har totalt blivit tre vinster, fyra oavgjorda och fyra förluster, ett facit som gett 13 poäng.

Bortalaget har gått segerlöst i sex raka matcher och är i stort behov av en seger. Den tuffa perioden behöver man komma ur och börja plocka poäng. Troligtvis kommer man omfamnas av matchens betydelse och att man vid seger eller poäng fortsatt kan befästa sin position ovanför Burnley. Det lär nog bli lagets morot inför den här matchen och att sätta minst en balja måste man göra för att vara med i matchen.

Spelet att båda lagen gör mål i matchen har suttit i fyra av West Hams fem senaste matcher. Detta är ett lag som ofta får göra mål framåt, men ännu oftare synar bollar i eget nät. 14 gjorda och 17 insläppta mål ger snittet 1,27 mål i offensiven och 1,55 i baken per match. Dessutom saknar man nu en viss Lukasz Fabianski, som visat sig vara en viktig pjäs i Manuel Pellegrinis lagbygge. Han blev skadad för fyra matcher sedan och ersättaren Roberto Jimenez har inte direkt bjudit på några mästarinsatser. Åtta (!) mål har släppts in sedan har tog över handskarna i buren och även om han inte kan klandras för alla mål, så finns ett mönster här. Till matchen är Michail Antonio och Jack Wilshere osäkra.

Speltips.se ger tipset:

Båda lagen gör mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 8/11 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.