Speltips:

Jag väljer att spela på att matchen slutar med seger till Newcastle eller oavgjort. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Newcastle eller oavgjort hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 8/11 kl 11.15

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i tre raka matcher lagen emellan.
  • Bournemouth har endast en bortaseger på de fem senaste.
  • Newcastle har bara torskat en av fem hemmamatcher i ligan. Och det var mot Arsenal.
  • Spelet har suttit i fem raka matcher för Newcastle på hemmaplan. Kommer senast ifrån en riktigt stark seger mot West Ham på bortaplan.
  • Newcastle behöver fortsätta plocka poäng för att kunna klättra i tabellen. Bournemouth dras med en del skador och har det inte lätt på bortaplan.

Inte allt man önskat sig

The Toons har en del kvar att jobba på. En hel del egentligen. Det har sett ut så här under några år nu och det var en ganska lång tid sedan som vi fann den här klubben visa upp ett spel värdigt historian. Just nu ligger de på plats 15, med tre vinster, tre oavgjorda och fem förluster, 12 inspelade poäng. Men som det sett ut på senare tid har får man ändå lov att påstå att laget har tagit något steg framåt i utvecklingen. Efter 5-0-torsken mot Leicester började det vända. För tre matcher sedan fick man med sig en seger hemma mot Manchester United, ett lag som förvisso kan piskas av alla möjliga i dagsläget, men ändå. Den matchen blev något av en vändning för Newcastle. Man spelade rätt så bra matchen därpå mot Chelsea, men fick slutligen se sig slagna med 1-0. En klar förbättring. Den matchen följdes upp med ett oavgjort mot ett bortastarkt Wolverhampton på hemmaplan och i den senaste omgången fick man med sig en riktigt fin seger. Det blev 3-2 mot West Ham på bortaplan och nu börjar man nog känna att det åtminstone finns lite luft under vingarna.

På hemmaplan har man också visat att det inte är lätt att plocka poäng ifrån Newcastle. Även om man inte alltid briljerar, eller får med sig stora segrar, så har motståndarlagen oftast svårt att lämna St. James Park med full pott. Newcastle har bara torskat en av fem hemmamatcher den här säsongen. Den förlusten kom faktiskt mot ett, vid tidpunkten, starkt Arsenal. Dessutom har ett spel på seger till Newcastle eller oavgjort suttit i fem raka matcher på hemmaplan. Med den vassa segern från den senaste omgången i bagaget, lär man nog göra det tufft för Bournemouth som kommer på besök. De behöver poäng för att fortsatt ta steg uppåt i tabellen. För Newcastle hör inte hemma nere i botten, och i synnerhet inte bland lagen som slåss för överlevnad. Man blir utan Sean Longstaff (avstängd), samtidigt som Matt Ritchie och Fabian Schär är osäkra för spel.

Helt ok form – men sämre på bortaplan

Bournemouth är inte heller ett lätt lag att slå. Faktum är att de faktiskt har gjort en väldigt bra säsong hittills. Det är ett lag som sällan lämnar matcher utan att ha fått med sig några poäng. Det har även gjort att de parkerar på sjundeplats i tabellen, med 16 insamlade poäng, genom fyra segrar, fyra oavgjorda och tre förluster. En väldigt bra position, absolut, men man ska också komma ihåg att Premier League-tabellen är jämn, vilket betyder att det endast skiljer fyra poäng mellan hemma- och bortalaget inför mötet. En vinst för Newcastle kan innebära att man kommer väldigt mycket närmre en högre tabellplacering. Favoritresultatet för Bournemouth den senaste tiden har varit oavgjort, med tre oavgjorda på fem matcher. Ett oavgjort resultat efter slutsignal hade alltså inte förvånat överhuvudtaget.

Senast lagen ställdes mot varandra slutade dessutom matchen oavgjort. Ser vi till de tre senaste matcherna lagen emellan, noterar vi att två har slutat kryss och en med vinst till Newcastle. Anmärkningsvärt är också Bournemouths nedåtgående statistik på bortaplan under de fem senaste matcherna. Där har de nämligen bara fått med sig en seger (mot Southampton på nedflyttningsplats), en oavgjord och hela tre förluster. En trend som visar på lagets svårigheter att ta sig an tillställningar på bortagräs.

Dessutom får man tampas med en hel del avbräck inför denna match. Kuggen på mittfältet, Jefferson Lerma, missar matchen på grund av att han har dragit på sig för många gula kort. Dessutom har vi spelarna Dan Gosling, Junior Stanislars, Charlie Daniels och David Brooks, som turas om att knata in i sjukstugan. Bournemouth kommer visserligen från en seger mot Manchester United, men som tidigare nämnt är det en bedrift Newcastle även lyckades fullborda. Dessförinnan blev det kryss mot jumbon Watford och samma resultat mot Norwich, på en placering ovanför. Känslan är kryss, som bäst.

Speltips.se ger tipset:

Newcastle eller oavgjort hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 8/11 kl 11.15

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.