Flyers satte stopp för det segertåg Arizona fått i rullning då dem slog dem under början av veckan med 2-5 på bortais. En målrik tillställning där Arizona kunnat sätta fler puckar, inför nästa match tror vi därför på många mål bakom båda målvakterna.

Match: Philadelphia Flyers – Arizona Coyotes (NHL) | Speltips: BLG3M | Odds: @2.50 | Units: 2/5 | Spelbolag: Betsson | Spelstopp: 01:00

Målvaktskrisen blir allt mer påtaglig

Flyers har inledningsvis inte levt upp till dem förväntningar laget hade inför säsongen. Många kritiserade tränare Hekstol men även målvakterna är ett konstant problem i klubben tills Carter Hart är redo för NHL. Dem har testat ett par olika kedjor under deras nu 15 matcher långa säsong. Under matchen mot Arizona var dem två förstakedjorna produktiva där samtliga stod för varsin poäng och Lindblom, Patrick och Voracek imponerade.

Van Riemsdyks frånvaro har inte varit märkbar då Simmonds visat god form och stått för 10p. Han är nu nära en comeback och kommer onekligen förstärka laget och ge dem två powerplayenheter med skickliga spelare framför mål. Lagets specialteams har tagit ett steg framåt och det märks att dem blir bättre för varje match som går. Förra matchen resulterade specialteams i ett insläppt i boxplay samt ett gjort mål i powerplay.

Då både Elliot och Neuvirth är skadade har tredjevalet Pickard fått kliva fram då Hart ännu inte imponerat i AHL och ledningen väljer därmed att inte stressa in honom i hetluften. Pickard har inte imponerat på sina tidigare matcher under säsongen, han gjorde jobbet under måndagsnatten där han stod för ett par betydelsefulla räddningar i avgörande lägen.

Höga toppar, djupa dalar

Efter 2 vinster på 7 matcher under inledningen av säsongen lyckades laget vinna fem raka matcher innan dem förlorade mot Flyers förra matchen. Dem har i skrivande stund släppt in minst antal mål i hela ligan och snittar 2,23 insläppta/match. Under dem fyra första vinsterna i den fem matcher långa win streaken släppte dem endast in 4 mål och detta mot motstånden, Tampa (w 7-1) Vancouver (w 4-1) Columbus (w 1-4) samt Ottawa (w5-1).  Även då förlusterna haglade tätt var inte defensiven problemet utan offensiven, dem kunde inte göra mål till en början och gjorde endast mål i en av dem fyra första matcherna.

Den svaga offensiven var ett resultat av att Galchenyuk saknades, då han var tillbaka från skadan levererade laget 5 raka vinster och han har själv stått för 5p på sina 6 spelade matcher. Han bildar ett hett samarbete med Keller som lett till att dem ofta hamnar i målprotokollet. Laget har ett bra powerplay med dem två tidigare nämnda i nyckelroller, Galchenyuk är ett konstant hot ifrån den högra tekningscirkeln och ger deras pp en ny dimension. Arizona har en aggressiv forecheck som genererat många omställningar högt upp i banan, ett framgångsrecept som dem bör hålla fast vid och anamma säsongen ut.

Speltips: Båda lagen gör minst 3 mål

Två lag med stor offensivspets. På ena sidan en tredjemålvakt, på andra ett av NHLs skickligaste offensiver. Detta är faktorer som talar för ännu ett målrikt möte, här kommer några anledningar till varför jag anser att man bör lägga detta spel:

  • 3:e målvakten vaktar kassen för Flyers

  • Flyers har släppt in 17 mål på sina 4 senaste hemmamatcher

  • Galchenyuk och Keller är stora offensiva hot

  • Inbördes går spelet in 4/5 senaste matcherna

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 2.50 för spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 2.50 hos Betsson

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.