En match i Championship under fredagskvällen och det är en match som sprakar rejält där båda lagen från Sheffield ställs mot varandra i en match som betyder väldigt mycket för båda lagen. Hittills en mycket bättre säsong från Uniteds sida och det tror jag också visar sig på planen.

Match: Sheffield United – Sheffield Wednesday (Championship) | Speltips: Sheffield U över 1,5 mål | Odds: @1.56 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:44

Går för serieledningen

Sheffield United har stått för riktigt bra spel såhär långt och är efter 16 spelade omgångar med i toppen och slåss om direktplatser till Premier League. Vid vinst i derbyt tar man över serieledningen från Leeds som förvisso har chans att ta den tillbaka redan dagen efter. Men matchen ska först spelas som det så fint brukar heta och ett derby är alltid ett derby men form är alltid viktigt. Man måste ha självförtroende i det man gör och det har Sheffield United för stunden. Vårt spel löser man hittills i sju matcher och allt som oftast är det mot lag från den nedre regionen som spelet hittar rätt. I den nedre regionen finns ett Wednesday med försvarsproblem och med hemmafansen i ryggen ser jag god chans till att United ska hitta nät här.

Spelarmässigt heter den store segerorganisatören såhär långt Billy Sharp som från sin anfallsposition prickat in 10 mål på 16 matcher, ett imponerande facit som ger honom en andraplacering i skytteligan. Andra spelare som imponerar är paret Oliver Norwood och Mark Duffy som vi hittar på innermittfältet i Sheffield United. Man har hittills fungerat bra som ett starkt nav och framförallt är Norwood otroligt viktig i uppspelsfasen och en av ligans främsta box till box-spelare.

Försvarsproblem deluxe

Spelet handlar alltså om att det ska rinna in minst två mål för Sheffield United och ser man till Sheffield Wednesdays resultatrad är det sannerligen ett lag som det runnit in mål mot den här säsongen. 16 spelade matcher och laget har inte lyckats hålla nollan i en enda match. I sju av matcherna gör dessutom motståndarlaget två mål eller fler. Det som också talar lite extra för vårt spel är att Wednesday dippat rejält på slutet. Fyra raka förluster där försvaret klappat igenom helt och släppt in tolv mål! Där 0-4 senast hemma mot Norwich får visa vilka problem man har för tillfället.

Spelarmässigt finns också problemen defensivt där man inte får ihop försvarsspelet. Ytterbackarna Plamer och Penney har enorma problem och motståndarna tillåts att komma runt enkelt på kanterna. Inte heller där får man sedan bra hjälp av mittbackarna Tom Lees och Daniel Pudil som inte stoppat anfallarna hos motståndarna såhär långt och jag tror man får enormt svårt att lösa det mot en av seriens hetaste anfallare.

Speltips: Sheffield United över 1,5 mål

Sheffield United är det bättre laget den här säsongen och med hemmafansen i ryggen anser jag att man ska ha god chans att göra minst två mål mot ärkerivalen Sheffield Wednesday. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Sheffield United löser spelet i 7 av 16 matcher.

  • Sheffield Wednesday har inte hållit nollan en enda gång den här säsongen.

  • Sheffield Wednesday har släppt in tolv mål de senaste fyra matcherna.

  • Sheffield Wednesday har släppt in två mål eller fler i 7 av 16 matcher den här säsongen.

  • En av seriens bästa anfallare Billy Sharp finns längst fram i Sheffield United.

Unibet ger oss 1.56 för spelet och jag synar det med 3/5 units.

Rygga till 1.56 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.