Axel Olsson|8 november, 2023, 12:14

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Olympiakos är klart sämre på resande fot.

  • West Ham har en bra känsla på London Stadium efter cupsegern mot Arsenal.

  • West Ham har mer spets som blir avgörande i det skedet.

Bör kunna skapa ett tryck

West Hams form har stagnerat, både i liga och cupspel. Toppstriden i Europa League-gruppen lever i allra högsta grad efter deras förlust mot Olympiakos. Nu vänder schemat och det gäller för West Ham att avsluta starkt, annars är de verkligen inte garanterade att nå slutspelet. Freiburg och Olympiakos har satt press på den engelska klubben. West Ham gjorde en okej match borta i Grekland och det kunde mycket väl slutat med delad poäng där.  West Ham var besvikna med helgens resultat där Brentford drog det längsta strået i en underhållande match.

Positivt var iallafall att Kudus fick näta igen och han har stått för ett par fina insatser på senaste. Trots förlusten senast är West Ham fortfarande det bättre laget. Nu spelas matchen på London Stadium och hemmalaget bör kunna skapa ett större tryck här. De har en bra känsla i hemmaborgen efter cupsegern mot ingen mindre än Arsenal. West Ham är bara två poäng framför Olympiakos och därför skulle en seger vara av största betydelse. Moyes kommer ställa upp med en stark elva, inga tvivel kring det.

Tuffare på resande fot

Olympiakos lyckades få med sig en blytung trepoängare på hemmaplan, men det blir desto tuffare under torsdagens returmöte. Matchen var jämn i Grekland och Olympiakos hade en väldigt bra utdelning sett till XG-statistiken. Innan den segern har klubben haft det jobbigare i Europa League-gruppspelet. De var favoriter mot relativt okända TSC men fick bara med sig ett kryss från den matchen – det var ingen stark insats från deras sida.

Det såg bättre ut i premiären mot Freiburg, dock räckte det inte där heller. Det har varit uppenbart att Olympiakos varit klart bättre i hemmaborgen än vad de är på resande fot, där har de ett stort stöd från läktarhåll. De tappar en del av deras intensitet på resande fot och därför backar vi inte upp dem den här gången heller. Hemmalaget har mer spets som blir avgörande i detta skedet.

fotboll, europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
West Ham - Olympiakos
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.