Speltips:

Jag väljer att spela på Johan Porsberger över 0.5 poäng. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

Spela här på:

Johan Porsberger över 0.5 poäng hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 8/12 kl 00.10

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Känslan säger att AIK är på uppgång efter två bra prestationer

  • AIK:s offensiv har kommit igång rejält och man har gjort åtta mål senaste två matcherna

  • Johan Porsberger har tre poäng på två senaste matcherna

  • AIK har ett mentalt övertag på Almtuna då man plockat poäng i båda matcherna under säsongen

Förlorat 15 av 16 senaste matcherna

AIK har inte alls fått det att stämma efter halva HockeyAllsvenskan spelad. Laget återfinns på en ramstark jumboplats och under senaste 16 matcherna har man 15 förluster. Ingen dyster siffra alls för ett lag som i fjol vann HockeyAllsvenskan och var på vippen att få kvala upp mot SHL. Även fast laget försämrats efter fjolåret så är det här inget lag som ska slåss i botten. Flera spelare har kraftigt underpresterat och kontentan är en fjortondeplacering i detta nu. Man har tio poäng upp till säker mark och det ska till en rejäl förändring för att man ska lyckas hämta in det avståndet.

Almtuna har precis som AIK haft en dyster säsong med en hel del förluster. Något som karaktäriserar det här laget är att man är ytterst oförutsägbara. Ena matchen kan man vinna mot ett topplag för att sedan förlora med buller och bång mot ett bottenlag, det är inte lätt att förutspå en match som Almtuna spelar. I laget hittar vi däremot en hel del intressanta spelare men rent generellt är bredden för dålig för att man ska kunna hota om platser högre upp i tabellen. Man är rejält inblandade i bottenstriden och så tror jag även att det kommer att se ut när vi summerar säsongen.

Användbar spelare

AIK är inne i en tung trend men jag kan ändå tycka mig se att man har goda chanser till poäng här. I senaste matcherna har prestationerna blivit avsevärt bättre och man är med och tävlar i varje kampsituation. Senast mötte man Västerås på bortaplan och där fick man med sig en poäng. Man spelade med en bra intensitet och det räcker långt. Däremot så ser man att grundspelet inte sitter. Passningsuppgångarna när man ska anfalla blir oftast för komplicerade och man har inga speediga backar som kan ta egna initiativ till anfall.

En spelare som jag tycker höjt sig rejält senaste matcherna är Johan Porsberger. Forwarden som dissades av Leksand inför säsongen fick chansen av AIK och det har väl inte riktigt blivit som han tänkt sig. 26-åringen hade precis som laget problem och poängen uteblev. Porsberger är ändå en av spelarna i AIK som är väldigt användbar i det sättet han spelar på. Främst är han en vass målskytt men i och med att han spelar med en hög frenesi så öppnar han upp ytor åt andra. Därför blir det också en hel del passningspoäng. Känslan säger att AIK är på uppgång och man har ett gott självförtroende då man gjort åtta mål senaste två matcherna. Johan Porsberger att göra minst en poäng spelas till 1.85.

Speltips.se ger tipset:

Johan Porsberger över 0.5 poäng hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 8/12 kl 00.10

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.