Joakim Östman|8 december, 2021, 15:19

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lazio behöver vinna vilket kommer öppna upp för en chansrik match.

  • Fem av Lazio sex senaste matcher har resulterat i över 2.5 mål.

  • Tre av Galatasarays fyra senaste matcher har resulterat i över 2.5 mål.

  • 67% av Lazios matcher under säsongen gått över 2,5-linan.

  • Lazio har släppt in elva mål på deras fyra senaste matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 2,5 mål i matchen hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Avancemanget säkrat

Båda lagen har inför detta mötet redan säkrat ett avancemang vidare från gruppen. På spel i matchen är gruppsegern vilket innebär att man går direkt till åttondelsfinal av turneringen och slipper med det första utslagsrundan. Galatasaray sitter i förarsätet med deras elva inspelade poäng och det räcker med ett oavgjort resultat för att de ska säkra gruppsegern. En plats vidare från gruppen säkrade Galatasaray i senaste mötet mot Marseille där segern skrevs till 4-2. Galatasaray har igenom hela gruppspelet imponerat på hemmaplan där de har tagit fullpott. Likväl har Galatasaray haft det enormt tungt i ligaspelet och hittas bara på en sjundeplats efter femton omgångar. De har sexton poäng upp till serieledande Trabzonspor och en ligatitel kan vi med det räkna bort. Vi kan därför konstatera att Galatasaray kommer ha fullt fokus på deras spel i Europa League denna säsongen. 

Lazio är fortsatt ett lag man inte vet vad man kommer få utav i någon match på förhand. Det har pendlat enormt i deras prestationer under hela säsongen och Lazio är onekligen ett oberäkneligt lag. Lazio bröt dock deras segerlösa svit i ligaspelet efter uppehållet senast och de har nu återigen något att bygga vidare på. I Europa League säkrade även Lazio avancemanget senast i 3-0 segern mot Lokomotiv Moskva. De har därför chans på gruppsegern inför mötet mot Galatasaray men då krävs en seger. En seger skulle innebära att Lazio tar sig upp på lika många poäng som Galatasaray, men med bättre målskillnad skulle Lazio knipa gruppsegern.

Överspelet synas

Gruppsegern kommer innebära en väldigt viktig fördel inte bara med tanke på att man slipper första utslagsrundan. Utan även med tanke på att det är de tredje seedade lagen från Champions League gruppspel som kommer stå för motståndet i första rundan. Som alltid med Lazio kan vad som helst hända, det är känslan på förhand. Då Lazio på deras dag kan slå vilket lag som helst men även på en sämre dag kan förlora mot vilket lag som helst. En högre lägsta nivå är något Lazio är i desperat behov av att hitta. Favoritskapet i matchen är därför svårt att sia om men Lazio är möjligtvis knappa favoriter sett till att deras trupp ska vara bättre. Likväl är Galatasaray ännu obesegrade i gruppen och det kommer verkligen gör allt för att få med sig minst en poäng. Detta är en match jag därför väljer att hålla mig ifrån ett spel på resultatet.

Med tanke på att Lazio måste gå för segern tror jag på en öppen match vilket således kommer leda till chanser åt båda hållen. På grund av detta siktar jag in mig på ett målspel och då över 2,5 mål i matchen. Det spelet har suttit i fem av Lazios sex senaste matcher och italienarna visade fin målform senast med fyra kassar framåt. De har dock även släppt in elva mål på deras fyra senaste matcher och målrika matcher är Lazio ofta inblandade i. Även tre av Galatasarays fyra senaste matcher har resulterat i över 2.5 mål och här synar jag att det blir ytterligare en match där överspelet sitter. Jag klickar därför givetvis i över 2,5 mål i matchen och ser förväntansfullt fram emot denna gruppfinalen.

fotboll, Europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Lazio - Galatasaray
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.